Uoči susjedskog derbija vratar Stevanović vidi šansu u umoru Porečana

Srijeda, 15. veljače 2012. 11:59 Napisao  Milan Kosanović

- Poreč je u subotu igrao Challenge Cup u Španjolskoj u Aaragonu, odigrali su kvalitetnu utakmicu koja ih je sigurno iscrpila, a i dugo su putovali, stigli su tek u nedjelju kasno navečer i posljedice toga se moraju osjetiti. Tu vidim našu malu prednost, kaže vratar Zameta

Rukometaši Zameta započinju proljetni dio prvenstva (srijeda, 19.30 sati), nakon odgode utakmice s Kaštelama prvi protivnik igrača trenera Alena Kurbanovića će biti susjedi iz Poreča.

- Utakmica s Porečom nam je jako bitna, rekao je pouzdani čuvar mreže Zamećana Ivan Stevanović te nastavio.

- Nemamo što izgubiti, a možemo jako puno dobiti. Poraz u Poreču ne bi bio nikakvo čudo, ali pobjeda bi nam bila velik korak ka play-offu, objasnio je Stevanović te se osvrnuo na igrački kadar Zameta.

- Pojačali smo se s Igorom Vujićem koji nam puno znači, no isto tako Montanari nam je otišao u Bahrein, a Černeka teško ozlijedio koljeno tako da smo malo deficitarni na toj poziciji. Nadam se da će Kružić i Kovačević uspjeti nadomjestiti Montanaria i Černeku te pružiti što bolje role, rekao je Stevanović.

Unatoč teškom gostujućem terenu te kvalitetnom protivniku, vratar Zameta u jednom aspektu ipak vidi vlastitu prednost.

- Poreč je u subotu igrao Challenge Cup u Španjolskoj u Aaragonu, odigrali su kvalitetnu utakmicu koja ih je sigurno iscrpila, a i dugo su putovali, stigli su tek u nedjelju kasno navečer i posljedice toga se moraju osjetiti. Tu vidim našu malu prednost, smatra popularni Stevo koji je prije epizode u Sloveniji branio upravo u Poreču.

- Poreč je klub koji je standardno u vrhu, imaju sređenu financijsku situaciju. Bit će zanimljivo jer sam u prijateljskim odnosim s većinom njihovih igrača, dobro me poznaju, ali znam i ja njih, optimistično je zaključio Stevanović.