STRUKA O LUKI MRAKOVČIĆU

Goluža: Ima odlike vođe, preuzima odgovornost!

Srijeda, 14. studenog 2012. 16:57 Napisao  Milan Kosanović

Nažalost, jedan duži period njegov potencijal u Zametu nije prepoznat, kaže Dunato

Luka Mrakovčić
Luka Mrakovčić Foto: Sandro Donda

Nakon što je odradio prvi trening s rukometašima Zameta, trenera Irfana Smajlagića zaintrigiralo je jedno ime. Bio je to mladi Luka Mrakovčić, kadetski reprezentativac koji je preko Pećina i Kozale stigao u Centar Zamet. Neugodna ozljeda koljena mladog reprezentativca neko vrijeme je odvojila od rukometnih terena, nakon što se je vratio u puni pogon Mrakovčić nije imao sreće s trenerom Alenom Kurbanovićem, koji nažalost nije znao prepoznati njegov potencijal.

Slavko Goluža

Iskusnom liscu, Irfanu Smajlagiću, nije dugo trebalo da u Markovčiću pronađe novog vođu momčadi. Smajlagić je po svom dolasku odmah pokazao odliku velikog trenera, imao je hrabrosti u vatru gurnuti mladog igrača i nije pogriješio.

Nakon odličnih partija koje Luka Mrakovčić pruža u Premijer ligi zamolili smo njegovog bivšeg trenera Darka Dunata, sadašnjeg sportskog direktora Zamećana Alvara Načinovića te izbornika najboljih hrvatskih rukometaša Slavka Golužu koji je vodio Mrakovčića u kadetskoj reprezentaciji da kažu nekoliko riječi o ovom perspektivnom rukometašu.

- Mrakovčić je igrač koji mora imati loptu u rukama i mora voditi utakmicu. Dobar je obrambeni igrač s izrazitim smislom za presijecanje lopti te namještanje probijanja, a njegova najjača odlika je polukontra u kojoj je strahovito probojan, rekao je Darko Dunato koji je s Mrakovčićem radio u Kozali te nastavio:

Darko Dunato

- U budućnosti ga vidim kao dobrog organizatora igre, samo mu dajte loptu u ruke i onda je pravi. Nažalost, jedan duži period njegov potencijal u Zametu nije prepoznat pa je sjedio na klupi, no dolaskom iskusnog trenera Smajlagića konačno je dobio pravu priliku. Uz Šebetića i Mamića on je vođa svoje reprezentacije, a valja naglasiti da od spomenutog dvojca jedan igra u Croatia osiguranju, a drugi u Schaffhausenu. Ako nastavi dobro raditi i ne bude imao problema s ozljedom koljena, smatram da je veliki potencijal. Jedan je od rijetkih igrača kojeg je pun teren između dva deveterca, tu dominira, zaključio je Dunato.

Alvaro Načinović

- Igra dobro, trenira dobro, ali ne smijemo zaboraviti da je ipak riječ o mladom igraču.  Dobro prihvaća novosti u trenažnom procesu, sportski je dovoljno inteligentan i shvaća da bez rada ne može ništa napraviti, rekao je Načinović te dodao:

- Vrlo dobro se prilagođava novonastalim situacijama, no smatram da je premlad, pred njim je još puno treninga i utakmica da bi se donio konkretan zaključak, no nastavi li ovako sigurno je na dobrom putu. Osobno mu želim da kvalitetno trenira te da izbjegne ozljede jer znamo kako one utječu na razvoj i karijeru sportaša. Naravno, ne možemo očekivati da uvijek bude na ovakvom nivou, mlad je i bit će padova, no vjerujem da njemu to neće predstavljati problem jer je dovoljno jak u glavi. Uz prave treninge i podršku može postati pravi igrač, mišljenje je Alvara Načinovića.

- Mrakovčića pratim već tri godine, od početka je bio u kadetskoj reprezentaciji i prava je šteta što je imao tu ozljedu koljena, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije i trener Croatia osiguranja Slavko Goluža te nastavio:

- Vidim da se jako dobro razvija, no još uvijek mora raditi na nekim stvarima, a tu prije svega mislim na skok-šut koji nema. Agresivan je, pokretljiv, razumije igru i što je najvažnije ima odlike vođe momčadi te je spreman preuzeti odgovornost kada se utakmica lomi. Posjeduje dozu pozitivne drskosti, ali još uvijek treba puno raditi i trenirati, prije svega na  skok-šutu koji sam već spomenuo, zaključio je Slavko Goluža.