Nikad mlađi Zamet krenuo u novu sezonu, na prvoj prozivci četrnaest imena

Petak, 16. kolovoza 2013. 19:55 Napisao/la  Patrik Mršnik

Situacija je takva kakva je, počeli smo pripreme s mladim dečkima. Vjerujem da bi se kroz sljedećih par dana mogli još malo popuniti s nekolicinom prinova, ali ovo što je sada na parketu, to je na raspolaganju, kaže Marin Mišković

 

 

Pod vodstvom Marina Miškovića i kondicijskog trenera Ante Kapova rukometaši Zameta obavili su prvu prozivku i uvodne krugove po njihovoj, istočnoj polovici SC-a Zamet. Ta je površina do danas zjapila prazna zbog niza zakulisnih igara koje imaju veze s ekonomijom, a ne sa sportom.

 

Igrački kadar Zameta osuo se zbog nepodmirenih dugovanja Uprave Zameta koja plaće svojim prvotimcima nije isplatila od siječnja uslijed kaotičnog stanja u klupskoj blagajni. I iako račun još nije odblokiran, po svim nagađanjima novac Social Sporta koji će igračima dati zaslužene honorare trebao bi 'sjesti' sljedećeg tjedna. Pitanje je hoće li, budući da Damir Mišković po zadnjoj rati ugovora isplaćuje samo igrače, ne i sva ostala klupska dugovanja koja sežu još u daleku 1997. godinu.

 

Na prvoj prozivci okupilo se sljedećih dvanaest imena: Dino Slavić, Matko Vukić (vratari), Bojan Lončarić, Dario Černeka, Frane Tadić, Tomislav Karaula, Viktor Stipčić, Adnan Islamović, Damir Vučko, Mauricio Kučić, Luka Kovačević i nova akvizicija iz Matulja Raul Valković. Kada se tome pridodaju ozlijeđeni vratar Marin Đurica i kapetan ekipe Milan Uzelac koji će se momčadi priključiti u ponedjeljak, zasada je kadar Zamećana kompletiran.

 

- Situacija je takva kakva je, počeli smo pripreme s mladim dečkima. Vjerujem da bi se kroz sljedećih par dana mogli još malo popuniti s nekolicinom prinova, ali ovo što je sada na parketu, to je na raspolaganju klubu za sljedeću sezonu. Sve ćemo pokušati raditi u hodu, vremena je malo do početka prvenstva. Kad nam se priključi kapetan Uzelac svi zajedno ćemo probati od ovih momaka izvući najbolje što možemo, govori trener Zameta Marin Mišković.

 

Što se tiče mogućih akvizicija iz Croatia Osiguranja Zagreb, o njima nitko u klubu još ne govori. Sve bi se trebalo iskristalizirati u narednim danima. Tada će i novac u klubu biti nešto manji problem. Do početka novog izdanja Premijer lige ostala su samo tri tjedna, najavljuju se do tri treninga dnevno kako bi se momčad što brže vratila u formu.

 

- Plan za ovaj vikend je odraditi jutarnje treninge u Parku heroja na Trsatu, a poslijepodnevne u Dvorani mladosti. Od igrača tražimo maksimalnu koncentraciju, red, rad i disciplinu, kaže kondicijski trener Ante Kapov.

 

Nakon odlaska niza igrača (Kružić, Sakić, Šunjić, Hrvatin, Montanari, Čosić…) Zamet je ostao mahom na golobradim dječarcima koji će morati narednu sezonu iznijeti na svojim leđima. No, stara narodna kaže da se 'na muci poznaju junaci'.