Mateo Hrvatin: Moralo je doći do ovog šoka, nije se više mogao rušiti ugled kluba!

Nedjelja, 07. listopada 2012. 12:39 Napisao  Milan Kosanović

Kada gledam utakmicu 3-2-1 obrana je bila ključ uspjeha, ginuli smo na terenu, a svaki igrač je dao sve od sebe, kaže Hrvatin nakon prve pobjede Zameta u prvenstvu

Pod krovom Centra Zamet konačno je zavladao mir! Rukometaši Zameta tjedan su okončali s osvajanjem dva boda na gostovanju u Gorici koja je prethodno razmontirala momčad Spačve te u utakmicu ušla kao blagi favorit. Promjena trenera pokazale se kao pravi potez, a šok terapija pozitivno se odrazila na momčad koja je u Gorici pokazala svoje pravo lice.

-          Poslije dva boda podigla se atmosfera, a dižemo se i mi. Probili smo led s pobjedom, a sada idemo dalje u puno boljem raspoloženju, rekao je Mateo Hrvatin dodao:

-          Moralo je doći do tog nekog šoka koji je uslijedio s promjenom trenera jer ne možeš promijeniti 16 igrača. Nije bilo više vremena ni bodova za prosipanje, a moralo je prestati i rušenje ugleda kluba. Održani su sastanci, razgovarali smo, a morali smo se i mi igrači konačno posložiti jer je bilo krajnje vrijeme da počnemo nešto igrati, smatra jedan od najiskusnijih igrača Zameta.

Trener Igor Dokmanović kao što je i najavljivao uveo je određene promjene u obrambenoj formaciji. Zamećani su u Gorici igrali čvrstu 3-2-1 obranu u kojoj su Vukelić i Hrvatin bili krajnji igrači, Čosić je dirigirao obranom na poziciji centarhalfa, Sakić je bio prednji dok su na halfovima bili Uzelac i Golik. Čvrsta obrana utakmicu je riješila već u prvih 30 minuta kada je primila svega 11 golova, dok je efikasni napad s druge strane mrežu Goričana tresao u 17 navrata.

-          Kada gledam utakmicu 3-2-1 obrana je bila ključ uspjeha, ginuli smo na terenu, a svaki igrač je dao sve od sebe. Po statistici se vidi da je svatko dao svoj obol ovoj pobjedi, a ako tako bude i dalje bodovi sigurno neće izostati, rekao je Hrvatin te pohvalio mlade igrače.

-          Golik i Markovčić su odigrali zrelu i iskusnu utakmicu kao da nemaju toliko malo godina, oni su biseri ovog kluba samo ih treba znati usmjeriti, mišljenja je lijevo krilo Zamećana.

-          Ova pobjeda nas je digla, sada imamo tjedan dana da se spremimo za Varteks i osvojimo nove bodove. Svaku utakmicu moramo ići na glavu i krenuti u berbu bodova kako bismo uhvatili Ligu za prvaka, zaključio je Mateo Hrvatin.