Zamećani u srijedu gostuju kod Dubrave, Marin Sakić najavljuje pobjedu

Utorak, 11. rujna 2012. 23:51 Napisao  Milan Kosanović

Moramo popraviti gustoću i agresivnost u obrani, a što se napada tiče potrebno je podignuti nivo koncentracije, rekao je Sakić

Pred rukometašima Zameta u srijedu je utakmica prvog kola Premijer lige u okviru kojeg će Riječani gostovati kod tradicionalno neugodnog rivala, zagrebačke Dubrave. Momčad trenera Alena Kurbanovića potresena lošom igrom i porazom u prvom kolu EHF kupa u Češkoj nema nimalo lak zadatak, Zamećani što prije moraju zaboraviti Europu i koncentrirati se na početak domaćeg prvenstva.

-          Odradili smo dosta dobre pripreme tako da što se umora tiče neće biti problema, igrači su sigurno spremni bez obzira na odigranu utakmicu u Češkoj, rekao je kružni napadač Zameta Marin Sakić koji smatra da je gust raspored riječkih rukometaša zapravo prednost.

-          Mišljenja sam da imamo dobar raspored, vjerujem da ćemo formu brusiti kroz utakmice te da ćemo gust raspored okrenuti u našu korist. U prvom kolu nas očekuje gostovanje u Zagrebu, Dubrava je uvijek opasna iz razloga što nam kao ekipa nekako ne leže. Bez obzira na tu činjenicu mi ne skrivamo to da u Zagreb idemo po pobjedu, najavio je Sakić te otkrio dobitnu formulu u utakmici s Veprovima:

-          Moramo popraviti gustoću i agresivnost u obrani, a što se napada tiče potrebno je podignuti nivo koncentracije. Mi smo i u Češkoj stvarali jako puno prilika, no nažalost realizacija nam je bila loša, a držim da je razlog tome bio nedostatak koncentracije kod šuta. Dubrava na golu ima Totića koji nam je već znao stvarati problema, trener je Hrvoje Horvat koji nas jako dobro poznaje, no poznajemo i mi njih tako da neće biti nepoznanica. U svakom slučaju očekuje nas zanimljiva utakmica, smatra kružni napadač Zamećana koji je za kraj ipak potvrdio kako su riječki rukometaši na višem nivou od njihovih suparnika iz Dubrave.

-          Respektiramo Dubravu, no smatram da smo u ovom trenutku mi kvalitetnija i spremnija momčad počevši od tehničko-taktičkih elemenata rukometne igre i individualne kvalitete do fizičke spreme i kondicije. Idemo osvojiti dva boda te u što boljem raspoloženju dočekati subotnji uzvrat s češkim Meso Lovosicama na Zametu, zaključio je Marin Sakić.