Kasim Kamenica, trener Nexea, respektira Riječane uoči polufinala Kupa protiv Zameta

Srijeda, 02. svibnja 2012. 13:04 Napisao  Milan Kosanović

 Po rejtingu smo ispred Zameta, ali kada su u pitanju Kup utakmice onda je sve otvoreno. S obzirom da smo izbjegli Croatia osiguranje naš cilj je ući u finale što nam dosad još nije pošlo za rukom, rekao je trener Nexea

Rukometaši Zameta u subotu će u Poreču u okviru polufinala hrvatskog Kupa snage odmjeriti s našičkim Nexeom. Legendarni trener Našičana Kasim Kamenica uoči subotnje utakmice ponudio nam je svoje viđenje susreta u kojem će Nexe tražiti prolazak u svoje prvo finale Kupa u klupskoj povijesti.

- S obzirom da smo izbjegli Croatia osiguranje naš cilj je potpuno jasan, a to je da budemo sudionici finala što nam do sada nikada nije pošlo za rukom, započeo je Kamenica te nastavio:

-  Sigurno je da su igrači i cijeli stručni stožer maksimalno motivirani za ostvarivanje povijesnog uspjeha, no smatram da u utakmici sa Zametom nismo apsolutni favoriti. Po rejtingu smo ispred Zameta, ali kada su u pitanju Kup utakmice onda je sve otvoreno, a takvi susreti su u pravilu najopasniji za favorite, objasnio je trener Nexea te se osvrnuo na igru Zamećana.

-  Ekipa Zameta igra duboku i agresivnu obranu na koju treba znati odgovoriti. Igrači moraju biti koncentrirani, te pronalaziti rješenja. Ne očekuje nas lagan posao, ali sve osim pobjede za nas bi bio neuspjeh, dodao je Kamenica.

-  Nažalost u Poreču ne možemo računati na usluge našeg ponajboljeg pojedinca Roberta Markotića koji je ozlijedio prst šuterske ruke u utakmici s Croatia osiguranjem te je izgubljen do kraja sezone, rekao je Kamenica koji se nije želio osvrtati na eventualno finale Kupa s Croatia osiguranjem.

-  Već danas razmišljamo o Zametu, ako se plasiramo u finale onda ćemo razmišljati i o utakmici s Croatia osiguranjem. Tijekom sezone smo odigrali već nekoliko utakmica, mislim da dovoljno dobro poznajemo jedni druge, zaključio je Kasim Kamenica.