IVAN ĆOSIĆ OBJAŠNJAVA

Iz Europe smo ispali zbog dekoncentracije!

Ponedjeljak, 17. rujna 2012. 18:05 Napisao  Milan Kosanović

Bili smo uvjereni da je presudio loš start u Češkoj i da na domaćem terenu možemo anulirati prednost Čeha, rekao je Ćosić

Ispadanje Zamećana iz EHF kupa od čeških Mesto Lovosica polako pada u zaborav, no o blijedoj igri Riječana još će se dugo pričati. Vanjski igrač Zameta Ivan Ćosić se hladne glave osvrnuo na subotnju utakmicu te pokušao objasniti razloge koji su doveli do oproštaja s Europom.

-  Nakon prve utakmice smo razmišljali drugačije, bili smo uvjereni da je presudio loš start u Češkoj i da na domaćem terenu možemo anulirati prednost Čeha. Govorili smo da smo bolji i jači od njih, no to nismo pokazali na parketu, nismo pobijedili s ta četiri, odnosno pet pogodaka razlike koliko nam je trebalo i na koncu nismo prošli dalje tako da ne možemo pričati da smo bolji. Dečki su zasluženo prošli u drugo kolo u kojem će njihovi gledatelji uživati u utakmici s pobjednikom SEHA lige, Vardarom, rekao je Ćosić te nastavio:

- Prvu utakmicu smo jako loše otvorili, mislim da je bilo 5:0 za Mesto Lovosice, kasnije smo vidjeli da možemo i odigrali odlično. Slično je bilo i s Dubravom, imamo strahovite oscilacije u igri, loše otvorimo utakmicu pa onda igramo dobro. Vjerujem da je to stvar dekoncentracije te lošeg izbora obrane. Tražimo se kroz utakmicu, a to nije dobar znak, mišljenja je Ćosić.

- Uzvratna utakmica je po mom mišljenju, bez obzira što se netko možda neće složiti s tim, bila identična onoj u Češkoj samo što smo onda promašivali zicere, a u Rijeci smo ih realizirali. Česi su u Rijeci odigrali puno bolju utakmicu, bili su svjesni situacije dok smo mi cijelo vrijeme imali psihičku blokadu u glavi. Teško je igrati kada gubiš, a znaš da i kad vodiš si u minusu.

Vanjski igrač Zameta potom je otkrio taktiku s kojojm je njegova momčad trebala proći u drugo pretkolo EHF kupa.

-  Imali smo tri plana, prvi plan je bio da ih iznenadimo sa 6-0 obranom koju uvijek igramo kada nam ne ide, drugi da ih „pojedemo“ s  3-2-1, a treći da im odigramo 5-1 kao što smo igrali većinu utakmice u Češkoj. Oni su nas očigledno dobro proučili i sukladno tome se pripremili za utakmicu u Rijeci jer je bilo vidljivo da im je kompletna igra bila šablonizirana. Naša taktika o obrani 3-2-1 nije uspjela, išli smo se vaditi s 6-0 koja je koliko toliko dobro izgledala, imali smo šansu, no nismo je znali iskoristiti, rekao je Ćosić čiju momčad već u srijedu očekuje novi veliki izazov:

-  Siscia je odlična ekipa, jači su nego prošle godine, pojačali su se s Kevićem iz Nexea i mislim da će to biti jako teška domaća utakmica. Mi smo u psihološkom padu, oni su u uzvratnoj utakmici EHF kupa dobili Austrijance deset razlike i sigurno je da dolaze „nabrijani“. Mi moramo pobijediti tu utakmicu, na domaćem terenu nemamo pravo prosipati bodove, a ta činjenica garantira zanimljiv susret za gledatelje, a težak za igrače na parketu, zaključio je Ćosić.