IRFAN SMAJLAGIĆ PORUČUJE

Moramo podignuti individualnu kvalitetu igrača

Nedjelja, 14. listopada 2012. 12:01 Napisao  Milan Kosanović

Utakmica je pokazala zadovoljavajući pristup što je preduvjet da bismo se dalje mogli razvijati, rekao je Smajlagić

Irfan Smajlagić uspješno je debitirao na klupi rukometaša Zameta, koji su na domaćem terenu nadtrčali goste iz Varaždina te došli do druge uzastopne ovosezonske pobjede. Po završetku utakmice na parketu Centra Zamet vladalo je dobro raspoloženje, članovi novog stručnog stožera bili su okruženi brojnim novinarima, pitanja su prštala sa svih strana, a Irfan Smajlagić i društvo spremno su odgovarali.

-          Uvijek je bolje debitirati pobjedom nego porazom, u šali je rekao Smajlagić pomoćnom treneru Marinu Miškoviću.

Igrači su se iza njegovih leđa istezali nakon uspješno obavljene prve misije, a popularni Pipe potom je ponudio svoje viđenje cjelokupne situacije.

-          Utakmica je pokazala zadovoljavajući pristup koji je bio na potrebnoj razini što je preduvjet da bismo se dalje mogli razvijati tehnički i taktički. Normalno, ima tu puno nedostataka u obrambenoj formaciji, zatim u tranziciji te na koncu i u samoj završnici, ali moramo biti svjesni činjenice da ispravljanje svih tih segmenata igre iziskuje vrijeme, rekao je Smajlagić te nastavio:

-          Moramo podići individualnu kvalitetu, naučiti igrače da shvate što tražim od njih, a to je da razumiju način igre, način obrambenih formacija te kako moraju funkcionirati. Period za stvaranje tih navika mjeri se u mjesecima kontinuiranog rada, zaključio je Irfan Smajlagić.

Iako je na klupi Zameta proveo tek nekoliko dana Irfan Smajlagić već je uveo određene promjene, tako su Zamećanin iz 3-2-1 obrane prešli u 6-0, novi motor momčadi je mladi Luka Mrakovčić, Marin Kružić dobio je slobodu, a kapetan Milan Uzelac maksimalno je iskorišten u obrambenim formacijama.