I Spačva pobijedila Zamet, Kurbanoviću je prerano za katastrofalne zaključke

Subota, 03. ožujka 2012. 20:41 Napisao  Milan Kosanović

Spačva – Zamet 35:31. Na kraju je poraz i dobar s obzirom na okolnosti koje nas prate. Prerano je za neke katastrofalne zaključke, prvenstvo je još uvijek u tijeku, kaže trener Alen Kurbanović

Spačva – Zamet 35:31 (18:14)

Utakmica 21.kola Premijer lige rukometaša.

SPAČVA: Juzbašić, Bičanić, Bureš 1, Šokicic 1, Gazić, Tomas 4, Ma. Mišić, Didić 5, Pahanić 8, Mi. Mišić, Rajković, Šunda 3, Raljević 4, Kuže 1, Pongračić 1, Oroz 7.

ZAMET: Đurica, Vučko 1, Hrvatin 4, Vujić 3, Lončarić 10, Ćosić 6, Kružić 6, Stevanović, Kovačević, Čuturić, Kačanić 1, Slavić, Golik, Sakić.

Sedmerci: Spačva 1 (2) , Zamet  . Isključenja: Spačva 8, Zamet .

 

Rukometaši Zameta doživjeli su i četvrti poraz u prvih šest kola proljetnog djela prvenstva. Bolji od Zamećana ovoga puta bili su igrači Spačve iz Vinkovaca koji su na domaćem terenu slavili rezultatom 35:31. Od prve pa do posljednje minute susreta u Vinkovcima momčad trenera Alena Kurbanovića nije imala niti jedno jedino vodstvo, konce igre i rezultata držali su domaći rukometaši dok su Riječani polagano kaskali za njima. Poraz od Spačve ubio je i posljednju nadu Zamećana da dohvate toliko željenu četvrtu poziciju koja vodi u playoff, a samim tim rukometaši Zameta nisu ostvarili zacrtane i najavljivane ciljeve u tekućoj sezoni.

Jedini raspoloženi u redovima Zameta bio je Bojan Lončarić čijih deset pogodaka nije bilo dostatno Riječanima za pozitivan rezultat na istoku Hrvatske. Poslije poraza od Spačve sve oči uprte su u trenera Alena Kurbanovića te vodstvo kluba koja je sada primorano reagirati. Hoće li cijenu loših igara platiti pojedini igrači ili trener Kurbanović ? Bilo kako bilo, došlo je vrijeme za promjene jer ovako očigledno više ne ide.

- Na kraju je poraz i dobar s obzirom na okolnosti koje nas prate, bile su prve riječi Alena Kurbanovića po završetku utakmice.

- Nismo odigrali obranu kako treba, ali ne možemo se boriti sa svim tim problemima, ozljedama i odlascima igrača. Sakiću je ozlijeđeno koljeno, Uzelac je bio kažnjen, nema Kovačevića, nemamo desnog krila, požalio se strateg Riječana koji su se porazom od Spačve definitivno oprostili od playoffa, no za Alena Kurbanović nije sve tako crno.

- Kad prvenstvo završi netko će povući crtu ispod svega pa će vidjeti kako je bilo. Prerano je za neke katastrofalne zaključke, prvenstvo je još uvijek u tijeku, zaključio je trener Zamećana.

Trenutni rezultati koje ostvaruju rukometaši Zameta i ne bi bili tako loši da su iz tabora riječkog premijerligaša uoči početka sezone najavili plasman u zlatnu sredinu prvenstvene ljestvice. Nasuprot tome uprava i vodstvo kluba najavilo je napad na četvrtu poziciju koja se bez Croatia osiguranja i Nexea činila kao lako dostižan cilj, no bili su u krivu. Zamet ne igra dobro, ne ostvaruje dobre rezultate, a izgleda da su za Riječane rukometne velesile postale Kaštele i Vinkovci što izaziva zgražanje svih bivših igrača i članova riječkog premijerligaša, koji su godinama krvavo gradili ime i brend rukometnog kluba Zamet.