JAKOV GOJUN ODLAZI U MADRID

Zamet ostaje lijepa uspomena u mom životu

Četvrtak, 03. svibnja 2012. 12:56 Napisao  Milan Kosanović

Zamet je uvijek imao dobru školu rukometa, kaže Gojun

Bivši igrač Zameta, a sada član hrvatskog prvaka Croatia osiguranja te hrvatski reprezentativac Jakov Gojun na ljeto će obući dres španjolskog rukometnog giganta Atletico Madrida.  Igrač kojem je Rijeka ostala u srcu otkrio nam je svoje planove i ambicije u nastavku karijere u jednom od najjačih rukometnih klubova na svijetu.

-  Potpisao sam ugovor na tri godine, a osobno smatram da mi je nakon Croatia osiguranja odlazak u Atletico Madrid jedna stepenica više u karijeri, započeo je Gojun te nastavio:

-  Mislim da je suvišno pričati o tome o kakvom se klubu radi, novost je da klub u potpunosti seli u Madrid i prema svemu sudeći bi se trebao spojiti s nogometnim klubom Real Madrid čime bi dobio puno veći budžet, otkrio je hrvatski reprezentativac te objasnio što očekuje u novoj sredini.

-   Trener momčadi je jedno od najpoznatiji svjetskih rukometnih imena Talant Dušebajev i moram priznati da me raduje činjenica da će me trenirati, a s nestrpljenjem čekam njegove treninge. Rekao mi je da puno očekuje od mene, da mogu još puno napredovati, a vjerujem da ću uz jednog od najboljih obrambenih igrača u povijesti Dinarta puno naučiti i to će svakako biti veliki plus u mojoj karijeri, smatra Gojun koji je potom otkrio svoje ambicije u dresu Atletico Madrida.

-  Jedna od ambicija i želja je svakako naslov prvaka Europe. Očekujem da ćemo se svake godine boriti za europski tron što u Zagrebu nažalost nisam imao prilike, no mislim da smo ove sezone pokazali da Croatia osiguranje spada u sam vrh europskog rukometa. Tri poluvremena smo držali veliki Kiel u šaci i mogu reći da su prošli dalje samo zato jer imaju dužu klupu, ne mogu reći da su nas što se tiče taktike i kvalitete igre u bilo čemu nadigrali. Časno smo se oprostili od Lige prvaka i možemo si svi do jednoga pogledati u oči, rekao je Gojun koji se potom osvrnuo na početak svoje profesionalne rukometne karijere u "gradu na Rječini".

-  U Rijeci sam proveo lijepe četiri godine, i vjerujem da će mi do kraja života ostati kao lijepa uspomena u srcu. I dalje sam u kontaktu s igračima Zameta Hrvatinom, Uzelcem. U Zametu se jako dobro treniralo i radilo s mladim igračima, uvijek sam se osjećao kao kod kuće, a na koncu mi je to bila jedna odskočna daska u daljnjoj karijeri, rekao je novi ministar obrane hrvatske reprezentacije te nastavio:

-  Bilo je to jedno lijepo iskustvo, a moram napomenuti da su svi mladi igrači iz te generacije danas u jakim klubovima, spomenuo bih Bagarića, Pešića, Crnića, Bašića te današnje prvotimce Zameta Sakića, Čosića.. Zamet je uvijek imao dobru školu rukometa, a nadam se da će tako biti i dalje, rekao je Gojun te zaključio:

-  Ovom prilikom bih se zahvalio svim trenerima, od svakog sam ponešto naučio, a sada me očekuje novi početak, nova avantura u Španjolskoj.