DAVOR VUKELIĆ U ZAMETU

Želim se prvi put dokazati u rodnome gradu

Ponedjeljak, 04. lipnja 2012. 17:31 Napisao  Milan Kosanović

Vjerujem da ću se brzo uklopiti u sistem igre, kaže Vukelić 

Prvo pojačanje Zamećana, Riječanin Davor Vukelić nakon četiri sezone provedene u Buzetu vraća se u Rijeku, ljevoruko krilo prvi put u karijeri će obući dres riječkog premijerligaša Zameta. Vukelić je svojevremeno nastupao za kadetsku reprezentaciju Hrvatske, a prve rukometne korake napravio je u Zametovom ljutom rivalu Kvarneru.

Karijeru ste započeli u Kvarneru, kroz sve mlađe dobne skupine Zamet vam je bio glavni konkurent, a rivalstvo se nastavilo i nakon vašeg prelaska u Buzet  koji je igrao susjedske derbije sa Zametom prepune strasti i emocija. Kakav je osjećaj doći u redove dosadašnjih "ljutih" rivala?

-   Osjećaj je pozitivan, ali u svijetu profesionalizma ne postoji više ljubav ili mržnja kao što je to bilo u mlađim uzrastima. Smatram da je ovo korak više u mojoj karijeri, ali i velika obaveza da se  prvi put dokažem u svom gradu, pred riječkom publikom i naravno svojim prijateljima i poznanicima.

Koje su vaše ambicije u narednoj sezoni u kojoj ćete nositi dres riječkog premijerligaša Zameta?

-   Očekujem da ćemo u domaćem prvenstvu napraviti korak više i plasirati se u Ligu za prvaka, pokušat ponoviti izvrstan rezultat iz Kupa te pružiti svoj maksimum da ne razočaramo riječku publiku u europskom natjecanju. Želja mi je da se svojim igrama od samog početka treniranja u Zametu nametnem treneru Alenu Kurbanoviću te izborim svoje mjesto u udarnoj postavi.

U redovima Zameta igraju vaši brojni prijatelji i poznanici očekujete li da ćete se brzo prilagoditi sistemu igre i treniranja u Zametu?

-  Poznajem većinu momčadi, s nekima sam imao prilike igrati i vjerujem da ću se brzo uklopiti u sistem igre koji Zamet gaji. Treniranje mi nikada nije bilo problem te sam siguran da će tako ostati i dalje.

Na vašoj poziciji igra bivši juniorski reprezentativac Dario Černeka koji se još uvijek oporavlja od operacije križnih ligamenata koljena.  Kako gledate na vašu buduću suradnju na desnom krilu?

-   Osobno se nadam da će se Dario što prije oporaviti i pridružiti momčadi, bez obzira na konkurenciju koju ću dobiti s njegovim povratkom smatram da ćemo se nadopunjavati te da će igrati onaj koji u određenom trenutku bude spremniji i bolji. Zdrava konkurencija dobra je za pojedinca, ali i za cijelu momčad tako da na to gledam kao na prednost.

Za kraj jedno pitanje koje zasigurno golica maštu vaših mnogobrojnih suigrača i poznanika. Dijete ste Kvarnera, koji klub vam je draži Kvarner ili Zamet?

-  Zna se… ha, ha..