DAVOR ŠUNJIĆ POJAČANJE ZAMETA

Drago mi je da ću ponovo zaigrati s kumom Hrvatinom!

Petak, 15. lipnja 2012. 15:12 Napisao  Milan Kosanović

 Zamet je klub koji zaslužuje i na koncu mora igrati Ligu za prvaka sljedeće sezone, rekao je Šunjić

Nakon dugih sedam godina Davor Šunjić ponovno će obući dres riječkog rukometnog premijerligaša Zameta. Šunjić za kojeg je još davne 2002. godine tadašnji trener seniorske momčadi Zameta  Damir Čavlović rekao da je perspektivan u klubu je proveo šest sezona, a posljednji put dres Zameta nosio je 2005. godine.  Vanjski igrač potom je dvije sezone odradio u Crikvenici da bi konačno prešao u redove Buzeta u kojem je bio glavna karika kroz narednih pet sezona.

- Moram priznati da je dobar osjećaj vratiti se kući, drago mi je da sam uspio dogovoriti suradnju s upravom kluba i nadam se uspješnoj sezoni u dresu Zameta, rekao je Davor Šunjić koji vjeruje da će se brzo uklopiti u novu staru sredinu.

- Siguran sam da po tom pitanju neće biti problema, koliko sam čuo od ljudi iz uprave kostur momčadi je ostao na okupu izuzev vratara Ivana Setvanovića i vanjskog igrača Igora Vujića. Dakle, okosnica momčadi ostaje ista, sistem igre ostaje isti, a ja ću samo biti dodatna nadogradnja na to, objasnio je Šunjić koji ne može sakriti zadovoljstvo činjenicom da će ponovno zaigrati u istoj momčadi s vjenčanim kumom Mateom Hrvatinom.

- S Teom sam u stalnim kontaktima, družimo se i puno pričamo o rukometu. Uvijek smo priželjkivali i nadali se da ćemo ponovno zaigrati zajedno u Zametu. Eto, želja nam se konačno i ostvarila možda čak i prije nego što smo očekivali, rekao je Šunjić.

Novo pojačanje Zamećana potom se osvrnulo na ambicije u sljedećoj sezoni u kojoj je riječki premijerligaš izborio natjecanje u Europi.

- Što se tiče natjecanja u Europi uistinu ne znam što očekivati. Ne poznajem ekipe koje se natječu u tom natjecanju i bilo bi nezahvalno bilo što predviđati. Uglavnom,  sve je moguće. S druge strane u domaćem prvenstvu cilj je jasan, plasman među četiri najbolje momčadi Premijer lige. Zamet je klub koji zaslužuje i na koncu mora igrati Ligu za prvaka sljedeće sezone, mišljenja je Šunjić koji se potom  osvrnuo na buduće susjedske derbije te  zahvalio Buzetu na predivnih pet godina.

- Sada sam igrač Zameta i sigurno je da ću pružiti svoj maksimum da moja momčad pobjeđuje. Tako će biti i u susjedskim derbijima s Buzetom koji mi ostaje u lijepo sjećanju. Ovim putem posebno bih se zahvalio upravi, igračima i navijačima Buzeta koji su me od prvog dana sjajno prihvatili i mogu slobodno reći da sam tamo proveo najljepše godine moje rukometne karijere. Nadam se da ćemo i dalje ostati u prijateljskim odnosima i da ćemo se još puno puta zajedno družiti na rukometnim parketima, ali i izvan njih, zaključio je Šunjić.