DVAMA PORAZIMA UNATOČ

Kurbanović: Mogu zvučati smiješno, ali igramo dobro

Četvrtak, 13. rujna 2012. 12:35 Napisao  Milan Kosanović

Smatram da je potrebno samo probiti led i dobiti samopouzdanja, kaže trener Zameta Alen Kurbanović

Rukometaši Zameta neslavno su startali u novu sezonu, kako u EHF kupu tako i u Premijer ligi. Poraz od Čeha u prvom kolu EHF kupa (27:23) te Dubrave na startu Premijer lige (24:23) pomalo je uzdrmao redove Zamećana, no ne i trenera Alena Kurbanovića koji vjeruje da njegova ekipa može puno bolje.

- Na prvi pogled se čini da su to bile dvije vrlo slične utakmice i da smo obje loše otvorili, započeo je strateg Zamećana te nastavio:

- U prvoj utakmici u Češkoj se doista radilo o lošem otvaranju, od prve pa do desete minute utakmice bili smo u psihološkoj blokadi koja nas je na kraju stajala rezultatskog zaostatka. Protiv Dubrave se dogodilo nešto drugo, mi smo utakmicu mi smo utakmicu dobro otvorili, kako u obrani tako i u napadu. Imali smo mirnoću u realizaciji do neke 15. minute odnosno rezultata 6:6 kada je došlo do blokade, takozvane naše crne rupe kada smo promašili dva tri zicera. Tada je logično došlo do pada i nažalost moram konstatirati da je to stvar koja nam se često događa, dva do tri puta u jednoj sezoni. Mi se složimo u drugom poluvremenu, no teško je stalno stizati rezultat, smatra Kurbanović koji je unatoč dvama lošim partijama optimisti uoči narednih izazova koji očekuju rukometaše Zameta:

- Usprkos svemu ja vjerujem u ekipu i smatram da je potrebno samo probiti led i dobiti malo samopouzdanja na tom šutu. Mogu zvučati smiješno, ali činjenica je da mi dosta dobro igramo, stvaramo šanse i jednostavno moramo doći do željene forme. Pritom ne mislim na trkačku formu ili onu tehničko-taktičku već na formu šuta. Kada to postignemo sve će doći na svoje, zaključio je Kurbanović.