BORBA ZA DRUGO MJESTO

Rijeku čekaju ogledi protiv izravnih konkurenata

Utorak, 02. travnja 2013. 18:04 Napisao  I. V.

Rijeka nakon Osijeka igra protiv Splita, Lokomotive, Hajduka i Dinama

 

 

 

Nogometaši Rijeke u 26. kolu na Kantridi igraju protiv Osijeka. Osječka momčad u zadnjem razdoblju ne igra dobro, stalno pada na ljestvici i nema razloga da se taj trend ne nastavi nakon utakmice na Kantridi. Uz nužan oprez utakmica protiv ovakvog Osijeka za momčad Matjaža Keka ne bi smjela predstavljati problem. Riječka se momčad diže, standardni igrači mijenjaju se jedino zbog više sile.

U samo tri kola Kek je uspio posložiti momčad tako da se unaprijed zna tko će i kako igrati protiv Osijeka. Jasno da je Keku trebalo i malo sreće da bi sve posložio tako brzo, ali je činjenica da se u prethodnih 26 kola nikada unaprijed nije moglo znati kako će Rijeka igrati. Bude li Rijeka igrala približno kao protiv Slavena Belupa, Osijek nema šanse!

Osim toga Osijek se nedavno pretvorio u športsko dioničarsko društvo nakon što je uspio vratiti dug od 10 milijuna kuna ponajviše zahvaljujući odšteti od cca. 700.000 eura koliko je Rijeka platila četvoricu igrača od kojih su dvojica (Jugović, Vargić) stigla zimus, a dvojica (Kvržić, Lešković) stižu na kraju sezone. Premda igrače na terenu nije briga za poslovne transakcije klubova, otkada je Gradski vrt procvao na Rijeku se gleda drugačije i u osječkoj svlačionici.

Raspored
27. kolo: Split – Rijeka
28. kolo: Rijeka – Lokomotiva
29. kolo: Hajduk – Rijeka
30. kolo: Rijeka – Dinamo
31. kolo: Istra 1961 - Rijeka

Ono najzanimljivije ove sezone slijedi nakon Osijeka. Od 27. do 31. kola Rijeka će odigrati seriju od utakmica u kojima će protiv izravnih konkurenata pokazati zašto je od početka sezone slovila jednim od favorita za osvajanje drugog mjesta. Serija završava tradicionalno neugodnim gostovanjem u Puli. S financijskim potencijalom kojemu ne predstavlja problem platiti 700.000 eura odštete, u ovakvom prvoligaškom okruženju jedino su unutrašnja klupska previranja mogla dovesti u pitanje izvjesno. Da nije bilo previše lutanja u traženju igre i igrača, Rijeka bi sada bila u boljoj poziciji od tri preostala konkurenta (Hajduk, Lokomotiva, Split) za osvajanje titule doprvaka.

Ovako će gostujuće utakmice protiv dva splitska (Split, Hajduk) i domaće utakmice protiv dva zagrebačka kluba (Lokomotiva, Dinamo) biti uzbudljivije.

 

 

 

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 33 51
2 NK Osijek 20 51
3 HNK Gorica 19 46
4 HNK Rijeka -2 32
5 HNK Hajduk Split -1 29
6 HNK Šibenik -4 26
7 NK Varaždin -16 22
8 NK Slaven Belupo -8 21
9 NK Lokomotiva -20 19
10 NK Istra 1961 -21 14