MISTER STO POSTO

Kek: Ovo mi je najdraža pobjeda do sada

Subota, 06. travnja 2013. 21:24 Napisao  I. V.

Osjećao sam tijekom tjedna da će utakmica biti teška što se i ostvarilo, kaže Kek

Stanko Mršić nije djelovao potišteno nakon poraza koji se mogao očekivati, trener Osijeka pronašao je nešto dobro u lošem rezultatu:

- Moram priznati da me je moja momčad iznenadila kvalitetom s obzirom da smo prvi put igrali u ovom sastavu i to s nekoliko juniora. Mislim da je utakmica bila dobra, imali smo prvu priliku i da je Kurtović zabio tko zna što bi se događalo. Rijeka je iskusna momčad u kojoj igra nekoliko bivših reprezentativaca, nije lako igrati protiv takve momčadi s juniorima. Nadam se da nismo razočarali, znate da imamo problema i nadam se da ćemo uspjeti ostati u ligi. Situacija nije bajna, rekao je Mršić.

Matjažu Keku laknulo je nakon zadnjeg sučevog zvižduka prema nije imao objektivnih razloga strahovati za pobjedu budući da Osječani u drugom dijelu nisu stvorili ni jednu priliku:

- Očekivano teška utakmica u kojoj smo zaslužili pobjedu. Čestitam Osijeku koji je dokazao da zna igrati. Osjećao sam tijekom tjedna da će utakmica biti teška što se i ostvarilo. Stvorio se dojam da ćemo lagano pobijediti, igrači su bili opterećeni pozitivnom serijom, a ništa se ne može tek tako promijeniti u mjesec dana. Nismo trkački bili na razini iz prethodnih utakmica i zato mi je ova pobjeda najdraža do sada. Moram reći i da nam je Armada pomogla kada je bilo najteže, cijeli stadion je bio uz nas i to nas je držalo na nogama. Malo smo razmazili gledatelje iako znamo da neće uvijek biti lako.  Zaista sam imao loš osjećaj prije utakmice, imali smo tijekom tjedna problema s rovitim igračima što nisam naglašavao jer ne želim tražiti alibije,  kazao je Kek.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 33 51
2 NK Osijek 20 51
3 HNK Gorica 19 46
4 HNK Rijeka -2 32
5 HNK Hajduk Split -1 29
6 HNK Šibenik -4 26
7 NK Varaždin -16 22
8 NK Slaven Belupo -8 21
9 NK Lokomotiva -20 19
10 NK Istra 1961 -21 14