MATJAŽ KEK, TRENER RIJEKE

Imamo ogroman prostor za napredak

Petak, 29. ožujka 2013. 21:29 Napisao  I. V.

- U svemu me najviše veseli da igrači žele igrati, da opet uživaju u nogometu. rekao je trener Rijeke

Drugačija je ovo Rijeka od one Rijeke na početku proljetnog dijela sezone, tu nema zbora. Ni trener gostiju Roman Sović nije imao drugog izbora nego priznati notornu istinu:

- Ne preostaje mi drugo nego čestitati Rijeci na pobjedi. Rijeka je bila bolja, stvorila je puno šansi, mi nismo uspostavili pas-igru kojom bismo došli u situaciju da postignemo pogodak. Jednostavno, nismo imali odgovor na igru Rijeke, rekao je Sović.

- Zahvaljujem na čestitkama, i ja mislim da smo zasluženo pobijedili. Drago mi je da sam na kraju utakmice vidio vatromet na Kantridi, ali moram skrenuti pažnju na to koliko je malo nedostajalo da od jedne sigurne situacije utakmica uđe u neizvjesnu završnicu. U svemu me najviše veseli da igrači žele igrati, da opet uživaju u nogometu i da kroz pas-igru pokušavaju doći u završnicu. Ovo je pobjeda za navijače koji su po ovako lošem vremenu došli na Kantridu, kazao je Matjaž Kek.

Rijeka je u prvom dijelu igrala na vrlo visokoj razini, dok je u drugom momčad podlegla razdobljima kalkulantske igre. Strah je normalna reakcija nakon onoliko promašenih šansi, poglavito Cesarca.

- Imamo dva vrhunska napadača, koji su živjeli jedan za drugoga u utakmici. To su rođeni strijelci, iako moram naglasiti da su u prilike dolazili zahvaljujući momčadi koja ih je hranila loptama. Ponekad se zna dogoditi da igrači ovako promašuju, kao što se zna dogoditi da zabiju iz polušanse, kaže Kek.

Ono što svakoga trenera mora veseliti činjenica je da Rijeka naočigled raste u igri iako Kek koristi svega 13, 14 igrača.

- Imamo još ogroman prostor za napredak. Jasno da nam se ne smije događati da primamo onakve glupe golove nakon individualnih pogrešaka, da igrači napuštaju prostor, što nas je dovelo u situaciju da moramo strahovati. No, dobro sve to spada u okvire jedne zanimljive utakmicu. Ljut sam zbog toga, ali prostora za napredak imamo jako puno, zaključuje Kek. 

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 33 51
2 NK Osijek 20 51
3 HNK Gorica 19 46
4 HNK Rijeka -2 32
5 HNK Hajduk Split -1 29
6 HNK Šibenik -4 26
7 NK Varaždin -16 22
8 NK Slaven Belupo -8 21
9 NK Lokomotiva -20 19
10 NK Istra 1961 -21 14