Matjaž Kek, trener Rijeke: Čestitam igračima i svima koji su vjerovali u ovu momčad

Nedjelja, 26. svibnja 2013. 20:30 Napisao  I. V.

Posebno me veseli što je na kraju sve bili pošteno i što je sve rješeno na terenu, to vraća vjeru u nogomet, kaže Kek

 

 

 

Ćiro Blažević izgledao je nakon utakmice kao  da mu je bila posljednja  u životu. Trener Zagreba dobio je prednost reći što ga muči:

- Čestitam kolegi Keku koji je u kratkom razdoblju uspio stvoriti momčad koja je ostvarila plasman u Europu. Čestitam Rijeci na plasmanu u Europu, kao i Zadru koji je uspio sačuvati prvoligaški status. U ovoj su se utakmici, možda i više nego ranije, vidjele objektivne mogućnosti moje momčadi. Međutim, bez obzira na sve ni jedan trener ne može pobjeći od odgovornosti za rezultatski neuspjeh i zato se osjećam poniženo. Prihvaćam odgovornost za neuspjeh. Očekivao sam da će biti bolje, da nisam ne bih se ni prihvatio ovog posla. Vjerujem da će se u Zagrebu pronaći dovoljno snage  i inteligencije, da će doći do regrupiranja, da će se Zagreb pojačati i vrlo brzo opet naći tamo gdje mu je i mjesto, u elitnom društvu. Mislim da umjesto mene mora doći neko novo lice, trener koji se kompromitirao nema više izgleda, kaže Ćiro Blažević.

Matjaž Kek ostvario je prvi cilj po dolasku na Kantridu, Rijeka je u zadnjem kolu ostvarila plasman u pretkolo Europske lige:

- Čestitam Rijeci, igračima i svim ljudima u klubu na čelu s predsjednikom Damirom Miškovićem, koji su vjerovali u ovu momčad.  Mi smo u Europi, a to bi bilo puno teže da iza nas nisu stajali navijači i simpatizeri kluba. Imali smo problema, ali se na kraju mrtvi broje. Moram zahvaliti i mom prethodniku, koji je skupio dosta bodova, ovo je uspjeh svih nas. Moram naglasiti sljedeće, došao sam iz Slovenije i slušao svakakve priče o hrvatskom nogometu. Posebno me veseli što je na kraju sve bili pošteno i što je sve rješeno na terenu, to vraća vjeru u nogomet. O Europi možemo govoriti za dva, tri tjedna, sada pustimo igrače da se provesele. Znam što donosi Europa, puno sam puta igrao u Europi i znam kakvu odgovornost ima Rijeka koja će predstavljati hrvatski nogomet, kazao je Kek.  

 

 

 

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 44 68
2 NK Osijek 29 66
3 HNK Rijeka 6 51
4 HNK Gorica 16 50
5 HNK Hajduk Split 4 44
6 NK Slaven Belupo -9 31
7 HNK Šibenik -11 29
8 NK Varaždin -29 25
9 NK Istra 1961 -22 24
10 NK Lokomotiva -28 23