DAMIR KREILACH TVRDI

Ne treba tragično gledati na poraz u Splitu

Subota, 13. travnja 2013. 15:10 Napisao  Luka Variola

-  U sportu nema koristi od osvrtanja unazad. Žao nam je zbog prekida niza,  kaže Kreilach

Kekova Rijeka u Splitu je nakon četiri pobjednička kola naišla na branu. Crveni iz Parka mladeži zaustavili su seriju bijelih, koji su dvorištu kod jednog od konkurenata za plasman u Europu pali u završnici utakmice.

- Mislim da smo u uvodnom dijelu utakmice odigrali dobro, čvrsto u bloku. Prema naprijed smo imali neke prilike, koje nismo iskoristili, tako da na kraju možemo žaliti za bodom ili čak za tri. Mi smo imali neke šanse, oni isto, ali nažalost otvorilo se njima. Što je tu je, iz ovog poraza moramo izvući pouke, objašnjava veznjak Rijeke Damir Kreilach.

Riječani su dosta naivno primili golove kada su se otvorili prema naprijed s željom da u Splitu ostvare nešto više od boda. Vulićeva momčad kaznila je propuste u riječkoj obrani, prekinuvši impresivan niz od četiri pobjede.

- U sportu nema koristi od osvrtanja unazad. Žao nam je zbog prekida niza, ali to je tako u sportu. Da smo mi zabili mislim da bi utakmica otišla u drugom smjeru. Ovako smo dobili gol i onda je bilo teško vaditi se, nastavlja Kreilach.

Drugo mjesto daleko je od izgubljenog. Riječani su se već okrenuli novim ispitima, pogotov dolasku Lokomotive u kojem će tražiti "ispravak netočnog navoda" iz Splita.

- Moramo se okrenuti Lokomotivi. Dignuti se najviše psihički. To je tako u nogometu. Svjesni smo da protiv Lokomotive to mora puno bolje izgledati, ako želimo do tri boda, dodaje Kreilach.

Unatoč porazu svlačionica i dalje vjeruje u Europu...

- I dalje smo puni samopouzdanja. Ne traba tragično gledati na ovaj poraz. Moramo gledati na Lokomotivu i tu utakmicu odraditi najbolje što znamo i ostvariti ono što svi želimo - pobjedu, zaključuje Kreilach.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 33 51
2 NK Osijek 20 51
3 HNK Gorica 19 46
4 HNK Rijeka -2 32
5 HNK Hajduk Split -1 29
6 HNK Šibenik -4 26
7 NK Varaždin -16 22
8 NK Slaven Belupo -8 21
9 NK Lokomotiva -20 19
10 NK Istra 1961 -21 14