RASKID UGOVORA

Jurica Vranješ odlazi iz Rijeke puna želuca

Utorak, 02. listopada 2012. 15:51 Napisao  I. V.

Povod raskida je jelovnik: Vranješ i nekoliko starijih igrača počeli su se hraniti po vlastitom programu prehrane

Jurica Vranješ odlazi iz Rijeke, bivšem reprezentativcu klub će ponuditi raskid ugovora vrijednog cca. 170.000 eura godišnje. Razlaz je neminovan, način na koji će Vranješ otići iz Rijeke samo je stvar nagodbe. Raskid je predložila struka, ma što to značilo, a odobrio predsjednik Damir Mišković. Jasno da je glavni razlog raskida ugovora činjenica da se Vranješ nije uspio nametnuti u proteklih deset kola, što struci nije toliko smetalo do posljednja dva poraza protiv Nedelišća i Cibalije.

Novčane kazne za poraze
Članove stručnog stožera i igrače očekuje novčana kazna zbog poraza u Kupu i Vinkovcima. Kao i uvijek u ovakvim slučajevima, kazna će biti stroga i pravična!

Tijekom kratke turneje po Međimurju i Slavoniji pronađen je povod za raskidom ugovora. Naime, Vranješ je detektiran kao inicijator svojevrsne pobune protiv restriktivnih mjera prehrane koje je uveo talijanski trener Ugo Maranza. Vranješ i nekoliko (Neretljak, Benko…) starijih igrača počeli su se hraniti po vlastitom programu prehrane, koji sadrži i nešto drugo osim pašte, pašte i pašte…

Zanimljivo da je raskid ugovora ponuđen igraču, koji je neposredno pred svaku utakmicu slobodno mogao pojesti lonac pun sarmi bez ikakvih posljedica za momčad budući da nije igrao. Igrači koji su birali jela zajedno s Vranješom nisu kažnjeni zbog kršenja discipline.

Izgleda da  jelovnik postaje dobar povod za raskide ugovora s nepoćudnim igračima, nakon Fenana Salčinovića i Jurica Vranješ naprasno odlazi zbog pogrešne prehrane.  U Vranješovu slučaju izbor hrane nije uvjetovan vjeroispovješću nego praznim želucem.  

Ovim potezima  struka želi dobar tek svim igračima koji nisu u prvom planu!

 

 

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 11 13
2 HNK Gorica 6 13
3 HNK Hajduk Split 4 10
4 NK Osijek 1 10
5 NK Varaždin -5 7
6 HNK Rijeka -2 6
7 NK Slaven Belupo -1 4
8 HNK Šibenik -3 4
9 NK Istra 1961 -4 4
10 NK Lokomotiva -7 4