Dario Knežević, kapetan Rijeke: Mislim da smo se dignuli u odnosu na zadnju utakmicu protiv Splita

Petak, 12. travnja 2013. 10:11 Napisao/la  I.V. - I.J.

Park mladeži (18): Split - Rijeka. U mandatu Matjaža Keka nogometaši Rijeke igraj prvu utakmicu koja će objektivno pokazati koliko vrijede od kada je slovenski stručnjak sjeo na klupu

 

 

 

Nogometaši Rijeke u petak od 18 sati u mandatu Matjaža Keka igraju prvu utakmicu koja će objektivno pokazati koliko vrijedi riječka momčad od kada na klupi sjedi slovenski stručnjak. U Parku mladeži igraju Split i Rijeka, izravni konkurenti za osvajanje drugog mjesta

 - Nakon četiri pobjeda atmosfera je dobra, nadam se da ćemo produljiti pozitivan niz. Split je kvalitetna momčad koja kod kuće igra bolje. Mi moramo igrati bolje nego protiv Osijeka, moramo iskazati više agresivnosti i kvalitete, mislim da smo u stanju nastaviti pozitivnu seriju. Ove smo sezone doživjeli dva poraza od Splita, ali mislim da smo se dignuli u odnosu na zadnju utakmicu protiv Splita. Igramo protiv izravnog konkurenta za plasman u Europsku ligu, bodovi znače dvostruko, kaže kapetan Rijeke Dario Knežević.

 - Ako svaki pojedinac odigra onako kako mu je zadano, mislim da ćemo nastaviti pozitivan niz. Znamo da igramo protiv dobre momčadi i vjerujem da ćemo se iz Splita vratiti s osmjehom na licima. U Split će doći i naši navijači, za njih ćemo igrati, rekao je Matija Škarabot.

 Atmosfera u Splitu je nabijena optimizmom, domaćini su uvjereni da je Rijeka njihova „mušterija“ koju će ove sezone treći put uzastopno pobijediti.  

 - Mislim da mi trebamo razmišljati o sebi i o svojoj igri, a ne o protivniku. Svjesni smo važnosti susreta, nadam se pobijedi i hvatanju mjesta koje vodi u Europu. Ne pobjeđuje pojedinac već kolektiv, jedan igrač ne može sam ništa napraviti, kazao je Henri Belle.

 Josip Brezovec jedini je igrač Rijeke na kojega ne može računati trener Kek. Trener Splita Zoran Vulić ne može računati na kažnjenje Vojnovića i Hrgovića, ali se u momčad vraćaju Belle i Erceg.

 

 

 

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 33 51
2 NK Osijek 20 51
3 HNK Gorica 19 46
4 HNK Rijeka -2 32
5 HNK Hajduk Split -1 29
6 HNK Šibenik -4 26
7 NK Varaždin -16 22
8 NK Slaven Belupo -8 21
9 NK Lokomotiva -20 19
10 NK Istra 1961 -21 14