ANTONINI ČULINA PORUČUJE

Znam da moram bolje i znam da mogu bolje

Nedjelja, 22. srpnja 2012. 19:20 Napisao  Luka Variola

Jako je nedostajao Benko. Uigravali smo se tijekom cijelih priprema, objašnjava Čulina

U splitskom porazu Rijeke praktički nije bilo raspoloženog igrača. Osim kratkotrajnih bljeskova "bijeli" u Parku mladeži niti u jednom trenutku nisu uspostavili igru koju su prikazivali u većem dijelu priprema. Jedan od onih od kojih se najviše očekivalo definitivno je Antonini Čulina, koji je tijekom priprema demonstrirao formu koja ga je prije godinu dana učinila napotentnijim igračem Rijeke.

- Normalno da nisam zadovoljan svojoj igrom u Splitu. Znam da moram bolje i znam da mogu bolje. Počevši već od Zadra. I ja i cijela ekipa. Istina je, nismo odigrali onako kako smo očekivali i kako smo trebali. Kako mi ustvari možemo, objašnjava 20-godišnji napadač iz Zadra.

Riječani su se u Dalmaciju uputili "naoružani" velikom dozom optimizma. No, splitski "crveni" brzo su razoružali taj optimizam, nadigravši Scorijine trupe u svim elementima nogometne igre. Čak i onom možda najvažnijem - voljnom momentu.

- Tek je prvo kolo. Treba odmah ovaj poraz zaboraviti i okrenuti se sljedećim utakmicama. Ne treba to shvaćati tragično. Treba ispraviti pogreške uoči Zadra. Jednostavno nismo bili pravi. Nije bio naš dan. Ne treba tražiti neke alibije, ali jednostavno se dogodi takav dan. No, treba uzeti u obzir da je Split jak. Još smo i slabo ušli u utakmicu. Pa nismo pogodili neke situacije koje smo trebali i kad tako odigraš onda niti ne možeš dobiti utakmicu, nastavlja Čulina, koji je formu vratio igrajući uz novopridošlog Leona Benka, koji se tijekom pripremnog perioda pokazao kao najveće riječko pojačanje.

Dvojac je i više nego dobro izgledao tijekom priprema, da bi Čulina dva dana prije splitskog ogleda saznao da na otvaranju sezone ipak neće moći računati na svojeg partnera iz napada. Uskočio je 22-godišnji Belgijanac Andrea Mutombo, koji je na Kantridu doveden kao igrač budućnosti.

- Normalno da je bilo teže. Uigravali smo se tijekom cijelih priprema i onda u prvoj natjecateljskoj utakmici Benko nije mogao nastupiti. Veliki je hendikep dva dana prije utakmice saznati da ne možeš računati na najboljeg strijelca u pripremama. Praktički smo ostali bez glavnog igrača, zaključit će napadač "bijelih".

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 41 76
2 NK Lokomotiva 18 60
3 NK Osijek 18 59
4 HNK Rijeka 12 55
5 HNK Hajduk Split 15 54
6 HNK Gorica -3 47
7 NK Slaven Belupo -18 34
8 NK Varaždin -21 30
9 NK Istra 1961 -28 24
10 Inter Zaprešić -34 17