RAZIGRANI NAPADAČ RIJEKE

Antonini Čulina: Nikad nisam bio ovako spreman

Nedjelja, 15. srpnja 2012. 15:30 Napisao  Luka Variola

Spremni smo za Split. Dolje idemo po pobjedu. To je sigurno, kaže Čulina

Počelo je odbrojavanje do početka nove sezone elitnog razreda hrvatskog nogometa. Redizejniranu Rijeku za manje od tjedan dana očekuje prvi natjecateljski ogled. Gostovanje u Splitu dati će prvi odgovor na pitanje koliko vrijedi ova Rijeka.

- Mislim da vrijedi puno. Kvaliteta koju posjedujemo otvara velike mogućnosti. Generalka nam je dala ono što smo tražili. Mislim da smo se uigrali u ovom dosta kratkom vremenu i da je naša igra pomalo već na željenom nivou. Sada samo treba tako nastaviti, dizati se iz utakmice u utakmicu i držati jedan visoki nivo igre, objašnjava napadač "bijelih" Antonini Čulina, jedan od najvećih razloga velikih ovogodšnjih ambicija Rijeke.

Rijeka ima izuzetno težak raspored na početku prvenstva. Scorijine će trupe u prvih deset kola čak šest puta gostovati i pritom ugostiti Dinamo i Hajduk na Kantridi. Prvi ispit je pak momčad Splita, koja poput Rijeke želi biti u samome vrhu hrvatskoga nogometa.

- Spremni smo za Split. Dolje idemo po pobjedu. To je sigurno. Ali moramo biti oprezni. Split je odlična ekipa, koja u ovo prvenstvo ulazi još dodatno pojačana. Oprez je potreban, ali ne i strah. Mislim da mi imamo ekipu s kojom se nikoga ne moramo bojati, objašnjava 20-godišnji napadač, koji je na Kantridu stigao 2008. godine kao perspektivni izdanak NK-a Dalmatinac iz okolice Zadra. Nakon potpisa stipendijskog ugovora počeo je njegov razvoj koji doseže vrhunac.

Nakon slabije prošle sezone u kojoj se mučio s ozljedom desnoga koljena i vraćanjem u formu, pripremni period nove sezone ponovo je pokazao zašto Čulinu smatraju daleko najvrijednijim igračkim eksponatom na Kantridii. Kada je potpuno fizički spreman Antonini čini razliku na travnjaku.

- Prošle godine niti u jedom trenutku nisam dostigao željenu formu. Pogotovo na tjelesnom planu. Sada je to to. Nikad nisam bio ovako spreman i toliko pun samopouzdanja. Nadam se da će moje igre biti sve bolje i bolje, te da neće biti ozljeda. To je najvažnije. Želim već u Splitu zabiti pogodak, zaključit će Čulina.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 41 76
2 NK Lokomotiva 18 60
3 NK Osijek 18 59
4 HNK Rijeka 12 55
5 HNK Hajduk Split 15 54
6 HNK Gorica -3 47
7 NK Slaven Belupo -18 34
8 NK Varaždin -21 30
9 NK Istra 1961 -28 24
10 Inter Zaprešić -34 17