Predrag Kovačić jedini kandidat za predsjednika Plivačkog kluba Primorje

Ponedjeljak, 03. veljače 2014. 19:10 Napisao/la  I. V.

Kao protukandidat Kovačiću kuloarski se spominjao Berislav Matijević, ali prema svemu sudeći Matijević postaje član novog Izvršnog odbora na čelu s Kovačićem

Pedrag Kovačić
Pedrag Kovačić

Predrag Kovačić izvjesno postaje novi predsjednik Plivačkog kluba Primorje! Na Izbornoj skupštini u četvrtak, 6. veljače, skupštinari biraju nasljednika pokojnog predsjednika Marina Glavočića. Kovačić je naslijedio Glavočića na funkciji v. d. predsjednika, prijedlog Izvršnog odbora je da Kovačić dobije mandat bez prefiksa v. d.

Biranje novog čelnika odvija se u sjeni nezadovoljstva skupine roditelja, koji imaju brojne zamjerke na rad struke u školi plivanja. U nedavnom javnom istupu na SportComu, bivši trener u školi plivanja Sadro Bastiančić otprilike je artikulirao stavove skupine roditelja, koji se zalažu za drugačiji pristup djeci.

U tom kontekstu moglo se očekivati da će skupina nezadovoljnih roditelja na skupštini imati svog kandidata za predsjednika. Kovačić je za sada jedini javno istaknuo kandidaturu. Kao protukandidat Kovačiću kuloarski se spominjao Berislav Matijević, ali prema svemu sudeći Matijević postaje član novog Izvršnog odbora na čelu s Kovačićem.

Pravo glasa na skupštini ima 59 članova koji su platili članarinu. Budući da članarinu mogu platiti do zadnjeg dana, iznenađenja su moguća.