ARMANDO MANCE U OMIŠLJU

Ne mogu se tek tako odmaknuti od nogometa

Ponedjeljak, 09. rujna 2019. 12:34 Napisao  I. V.

Nemam igračkih ambicija, kaže 26-godišnji napadač OŠK-a

Ne mogu se tek tako odmaknuti od nogometa

 

Armando Mance vratio se nogometu!

Najzvučniji transfer u regionalnom nogometu odrađen je u tajnosti, Mance je u 2. kolu debitirao za OŠK Omišalj u otočnom derbiju protiv Vihora:

- Cijeli život sam se bavio nogometom, to je negdje u meni i ne mogu se tek tako odmaknuti od toga. Gazda me nagovorio, pa sam odlučio pomoći dečkima! Tko je gazda! Nikola Turčić (predsjednik OŠK-a, op. a.)! Radim nešto za njega, kaže Mance.

Zadnji klub za koji je profesionalno igrao bio je Inter iz Bratislave, prije toga prvoligaški nogomet igrao je u dresovima banjalučkog Borca i Rijeke.

Profesionalnu karijeru prekinuo je u naponu snage:

- Godinu i pol dana nisam stao na igralište! Čudan je bio osjećaj ponovo igrati, nakupilo se nešto kilograma, nije lako, ha, ha... Nisam trenirao, nemam vremena zbog obveza. Radim s bratom i s još nekoliko mlađih igrača, puno putujem. Morat ću početi trenirati da se ne mučim, govori Mance koji je igrao zadnjih dvadesetak minuta u pobjedi protiv Vihora:

- Za OŠK igraju mladi i neiskusni dečki. Vihor ima iskusniju momčad, vidi se da su kvalitetniji, nisu imali sreće, nisu zabili što su mogli. Mi smo zabili i pobijedili, takav je nogomet. Bit će zanimljivo prvenstvo, smatra Mance.

Tinja li u 26. godini negdje pritajena želja za povratkom u profesionalni nogomet?

- Kod nas s 23 godine više nisi mlad, ha, ha... Nemam igračkih ambicija, profesionalno bavljenje nogometom zahtjeva potpunu posvećenost, a ja nemam vremena. Uskoro se počinjem educirati za trenera, u tom smjeru idem.

Armando brine o karijeri brata Antonija, što je posao o kojemu većina ljudi ima pogrešnu predodžbu:

- Puno razgovaramo, stalno putujem, gledam utakmice, ukazujem na pogreške... Nije to isto kao da vodiš igrača s kojim se čuješ jednom godišnje, ističe Armando.

Antonio se ljetos vratio u hrvatski nogomet i postao najskuplji igrač Osijeka u povijesti:

- Osijek je postao vrlo ozbiljan klub, čini mi se da je prema ustroju i financijski postao drugi klub iza Dinama. Antonio je do sada odigrao dobrih i slabijih utakmic, čekamo da ga krene, drugačije je kada igrač doma ili vani, kaže Armando.

Antonio je u svakom klubu do sada trebao vremena da pokaže što može:

- Takav je tip igrača! Protiv Dinama i Hajduka pokazao je moć što je najbitnije, a drugo će doći, zaključuje Mance.