Partnerstvo Fiumanke i Barcolane, ojačane veze između regata u Rijeci i Trstu

Subota, 13. lipnja 2015. 12:56 Napisao/la  SC

Fiumanka je uvijek u Barcolani imala svoj uzor,  istaknuo je Davor Perović

Najveća svjetska regata Barcolana i njena mlađa sestra Fiumanka obnovili su i ojačali partnerstvo ne samo između dvije regate, već i Rijeke i Trsta, gradova koji dijele isto more i istu strast prema moru. Novo&staro partnerstvo Fiumanke i Barcolane obnovili su i potvrdili predsjednik Jedriličarskog kluba Barcola i Gringano Mitja Gialuz i predsjednik Organizacijskog odbora Fiumanke Davor Perović.

- Ponosni što sudjelujemo na Fiumanci i što smo obnovili partnerstvo s Fiumankom. Dijelimo ne samo isto more, već i dugogodišnje prijateljske veze koje ćemo sigurno još više ojačati, izjavio je Mitja Gialuz.

- Fiumanka je uvijek u Barcolani imala svoj uzor, iako je u pristupu organizaciji krenula drugim putem. Nadamo se da će i mi postati jednako uspješni i dugotrajni kao i Barcolana, istaknuo je Davor Perović.

Na ovogodišnjoj 16. Fiumanci predstavnici Barcolane predstavljaju inicijativu „GO TO BARCOLANA“ i to na jedrilici Farr 80, generalnog direktora tršćanske regate, Claudia Demartisa.

Barcolana, koja ove godine od 3. - 11. listopada jedri svoje 47. izdanje, otvara se za sudionike Fiumanke i sve ostale jedriličare iz Hrvatske. Barcolana trenutno u suradnji s jedriličarskim klubovima u Hrvatskoj, Marinom Frapa i ACI-jevim marinama, razvija ambiciozan projekt koji vlasnicima jedrilica iz Hrvatske treba omogućiti da tijekom rujna i listopada imaju mogućnost sigurnog i u nekim lukama besplatnog veza na ruti do Trsta.