Fiumanka 2015: Jedro podrške potpisali sponzori i pokrovitelji tradicionalnog događanja jedrenja

Ponedjeljak, 08. lipnja 2015. 16:32 Napisao/la  SC

 Pod nazivom Plavo-zeleni Expo Fiumanka održava se sajam kojim se Fiumanka uključuje u sedmogodišnji projekt promicanja europskih projekata za Jadransko-jonsku regiju, kaže Davor Perović 

Uoči početka 16. Fiumanke na tradicionalnom potpisivanju Jedra podrške u restoranu Molo Longo okupili su se predstavnici sponzora i pokrovitelja. Simboličnim potpisima i ove je godine osiguran jak financijski vjetar u leđa tradicionalnom događanju jedrenja u Rijeci. Usput su izvučeni bordovi na kojima će jedriti sudionici medijske regate, koja je postala sastavni dio Fiumanke.

Svake godine Fiumanka ponudi novi popratni sadržaj:

- Ove godine novosti su sajam na lukobranu i novi vezovi. Pod nazivom Plavo-zeleni Expo Fiumanka održava se sajam kojim se Fiumanka uključuje u sedmogodišnji projekt promicanja europskih projekata za Jadransko-jonsku regiju. Riječ je o projektu koji promiče sve vezano za obnovljive izvore energije. A novih šezdeset vezova u luci omogućit će da sudionici u miru vežu brodove i da se zabavljaju, kaže Davor Perović, organizator i idejni začetnik Fiumanke.


- INA je prepoznala značaj Fiumanke još u njezinim začecima i drago nam je vidjeti kako se kroz sve godine svog održavanja uvijek nanovo potvrđivala kvalitetom organizacije. Zahvalio bih u ime Ine organizatorima na još jednom odlično odrađenom poslu. Uvjereni smo kako će i ova Fiumanka svim natjecateljima donijeti nezaboravno iskustvo, uključujući i našem INA timu, izjavio je Ivan Krešić INA d.d.

Svoj prvi susret s regatom ove će godine imati novi direktor Rafinerije nafte Rijeka, gospodin Erkki Ranta koji je rekao da se raduje sudjelovanju kao i upoznavanju ljudi i kraja u koji je došao.
Prvi puta na jedro podrške svoj potpis stavila je Erste banka i to kao srebrni sponzor Fiumanke:

- Erste banka aktivno sudjeluje u brojnim riječkim kulturnim i sportskim projektima, zato smo sa zadovoljstvom prihvatili ulogu sponzora Fiumanke, regate koja je upisala Rijeku na kartu najvažnijih jedriličarskih događanja, istaknuo je Zdenko Matak, član Uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Doris Peručić direktorica ACI-a d.d., istaknula je zadovoljstvo što ima priliku staviti potpis na jedro podrške Fiumanci.

- ACI je dugogodišnji partner, a već treću godinu sponzor medijske regate, tako da se radujemo nastavku ove uspješne suradnje. Fiumanka je manifestacija koja svojim sponzorima pored koristi, donosi i veliko zadovoljstvo sudjelovanja.

Potporu Fiumanci pružile su i brojne druge tvrtke, dugogodišnji sponzori Fiumanke – Jadrolinija, Croatia osiguranje, Tower centar Rijeka, Ožujsko, One Sails, JPS, Lošinjska plovidba-brodogradilište, Marina Lošinj, a značajno je napomenuti da su se Fiumanci priključili i neki novi sponzori – tvrtke Rathman i Inmel.

Važno je napomenuti da će ovogodišnju regatu snimati i Nautical Channel, nezaobilazan program svih ljubitelja jedrenja. Tako će Fiumanka na početku još jedne turističke sezone omogućiti Hrvatskoj, Kvarneru i Rijeci jedinstvenu medijsku promociju na području Europe.

Fiumanka se održava od 11. do 13. lipnja, bogati programa jamči dobru zabavu i jedriličarski spektakl ako vremenski uvjeti budu optimalni. Prema najavama organizatora atrakciju jamče dolazak Amora, E1-VO70, Tutta Trieste, možda dođe pobjednik iz 2007. godine Anyway True... Ukratko, favorit Umago Maxi Shining trebao bi imati dostojnu konkurenciju.