FIUMANKA 2013

Sponzori i pokrovitelji potpisali Jedro podrške

Petak, 07. lipnja 2013. 17:42 Napisao/la  SC

Na brodu Marina okupili se svi sponzori i pokrovitelji tradicionalne regate

U tjednu uoči Fiumanke koja 14. i 15. lipnja jedri pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića njeni sponzori i pokrovitelji potpisali su Jedro podrške na brodu Marina i tako joj omogućili još jednu uspješnu plovidbu.

 

- Ove smo godine glavni sponzor Fiumanke, a već smo petu godinu za redom uz regatu vezani zlatnim sponzorstvom. Izuzetno nas veseli što ovogodišnja Fiumanka obilježava skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju i što će Ina biti dijelom ovog jedinstvenog slavlja pod jedrima,  izjavio je Ivan Krešić, član Uprave Ine. 

 

Zoran Trick, event manager ispred Jamnice, istaknuo je da nije teško staviti potpis na jedro podrške Fiumanci:

 

- Prošle smo godine podržali Fiumanku kao srebrni sponzor, a ove smo se godine odlučili za zlatno sponzorstvo jer ova manifestacija svojim sponzorima donosi ne samo brojne koristi već i radost sudjelovanja, kaže Trick.

 

Jedro podrške potpisali su i Dean Pavlak, direktor Strabaga SEE, tvrtke koja već 14. godinu sponzorira Fiumanku te njezini pokrovitelji Grad Rijeka, Lučka uprava Rijeka, Primorsko-goranska županija i Jadrolinija, a Grad Rijeka je uz Hrvatsku radioteleviziju i suorganizator europske medijske regate.

 

Svi oni su još jednom istaknuli značaj Fiumanke koja snažno utječe na vraćanje Rijeke moru i promovira Kvarner kao nezaobilaznu i atraktivnu nautičku destinaciju zbog čega i uživa njihovu potporu.  Potporu Fiumanci pružaju i brojne druge tvrtke poput Zagrebačke pivovare i partnera koja doprinosi dobroj zabavi jedriličara i posjetitelja.

 

Posebnost ovogodišnje Fiumanke je Prva europska medijska jedriličarska regata – 1st  EUROPEAN MEDIA SAILING RACE (EMSR) Croatia 2013.  Njen glavni pokrovitelj je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a pokroviteljstvo su pružili i Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarner i Turistička zajednica Rijeka. ACI, dosadašnji dugogodišnji partner Fiumanke,  prvi put sudjeluje kao sponzor medijske regate koja ove godine doživljava svoju europsku premijeru.

 

Na Europskoj medijskog regati osim nacionalnim medijskih kuća, tradicionalnih sudionika, HRT-a, Kanala RI, Nove TV, Novog lista, Radio Rijeke, RTL-a, SPTV-a, Totalnog FM-a i Večernjeg lista- MAX-a, sudjelovat će i televizijske ekipe iz Austrije, Italije, Slovenije, Slovačke, Turske, Mađarske, Vojvodine, Bugarske, Rumunjske te brod s mješovitim sastavom Skupštine javnih televizija i radija iz jugoistočne Europe. Tako će na početku još jedne turističke sezone svojim reportažama omogućiti Hrvatskoj, Kvarneru i Rijeci jedinstvenu medijsku promociju na području gotovo čitave Europe.