PH u K-1 disciplini: Mladen Kujundžić i Igor Mihaljević u jedinom ogledu teškaša

Subota, 06. travnja 2013. 12:07 Napisao/la  P. N.

U sklopu 8. Memorijalnog kickboxing turnira David Šain u nedjelju se u Poreču održava Prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore u K-1 disciplini

Ove nedjelje, 7. travnja, u Poreču se u sklopu 8. Memorijalnog kickboxing turnira David Šainodržava Prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore u K-1 disciplini. U jedinom profesionalnom susretu teškaša, u glavnoj borbi večeri, susrest će se Igor Mihaljević iz Duge Rese i riječki borac Mladen „Dynamite“ Kujundžić. Iz njegovog Fight Cluba „Dynamite“ na prvenstvo odlaze još četiri borca i trener Ivan Filipović

- Ponosni smo što kao klub nastupamo na PH s četiri borca. Lovro Datković, Rene Pavić i Hrvoje Grivičić nastupaju u seniorskoj konkurenciji, a Alban Dexari u juniorskoj. Iskreno, mogli smo na prvenstvo poslati još boraca, ali naš je stav da ne traumatiziramo mlade dečke, već da ih šaljemo na natjecanja tek kada za njih sazriju. Najavljujemo i da će Danon Vrlić predstavljati „Dynamite“ na županijskom prvenstvu u amaterskom boksu koje se sutra i prekosutra održava u Rijeci. Naglašavam da unatoč sve više boraca i sve većoj aktivnosti u klubu, ne žurimo s našim programom razvoja mladih boraca – rekao je iskusni trener.

Perjanica kluba ipak je Mladen, koji je jedan od najperspektivnijih boraca u Hrvatskoj.

- Mladen napreduje prema zacrtanom programu i ciljano ga pripremamo za veće stvari. Uoči ovog meča protiv iskusnog Mihaljevića odradio je odlične sparinge u Rijeci i Zagrebu. 24. veljače je bio pobjednik prvenstva Zagreba u boksu što je dokaz napretka i po mojem mišljenju, iskorak koji je napravio u boksu će mu puno značiti u profesionalnim mečevima u K-1 – smatra Mladenov trener.

Filipović je najavio i sljedeće nastupe na sve većim priredbama.

- 18. svibnja Mladen će se ponovno predstaviti splitskoj publici, nakon što je posljednju borbu u Splitu okončao nokautom u 5. sekundi. Nastupit će protiv Slovenca Roka Štrucla od kojeg je izgubio prije godinu dana. Štrucl je ozbiljan borac, no vjerujemo da je od kada trenira s novi stožerom Mladen dovoljno napredovao da se revanšira za taj poraz i da će to biti pokazatelj dobrog rada i Mladenova napredovanja – zaključio je Filipović i dodao.

- Zgusnut raspored u prvom dijelu godine Mladena će 31.5. odvesti u Varaždin na veliku priredbu na kojoj će nastupiti svjetski poznata imena poput Samedova i Londta koje smo nedavno gledali u završnici K-1 grand Prixa u Zagrebu. Činjenica da sudjeluje u spektaklima s takvim imenima pokazuje da je njegovo ime i rad prepoznato u borilačkim krugovima.