Jelena Kovačević propušta Europsko prvenstvo, opatijska karatistica neće braniti titulu

Ponedjeljak, 29. travnja 2013. 22:03 Napisao  Marko Babić

U ovom ritmu nemam prostora da održim formu od travnja do listopada. Umijeće je i izdržati ovaj ritam. Ne mogu si dozvoliti da idem poluspremna, rekla je Kovačević

Jelena Kovčević neće braniti titulu na Europskom prvenstvu u karateu koje će se održati u svibnju. Jelena je donijela odluku da propusti europsku smotru ove godine, te je pojasnila svoju odluku.

- Nikako nisam imala vremena da se posvetim pripremama za Europsko prvenstvo, započela je Jelena Kovačević.

- Ove godine na rasporedu su i Mediteranske igre, krajem sedmog mjeseca su i Svjetske borilačke igre, pandam Olimpijskih igara u borilačkim sportovima gdje nastupaju najbolji karatisti i karatistice i gdje branim zlatnu medalju. Održavaju se jednom u četiri godine. U desetom mjesecu održavaju se i Combat games. U ovom ritmu nemam prostora da održim formu od travnja do listopada. Umijeće je i izdržati ovaj ritam. Imam šest medalja na Europskim prvenstvima, donijela sam odluku da ove godine preskočim to natjecanje. Ne mogu si dozvoliti da idem poluspremna, dodala je Jelena.

- Prenaporan mi je ritam. Imam 80 djece u klubu, još radim s tridesetak djece iz Nogometne škole 1. gol. Osam sati radim na poslu, onda trčim raditi u svoj klub, nakon toga odradim svoj trening. Radim s djecom i tu nema zabušavanja i moram im se maksimalno posvetiti. To je veliki užitak, ali i velika odgovornost jer mogu ostaviti veliki pečat na njih. Na kraju svega vikendom znam nadoknaditi i svoje treninge, tako da i tu imam dosta obveza, zaključila je Jelena Kovačević.