EP u karateu: Ivona Tubić u subotu za brončanu medalju

Petak, 10. svibnja 2013. 09:10 Napisao/la  SC

Ivonu u subotu u kategoriji do 68 kilograma očekuje borba protiv predstavnice Crne Gore Marine Raković

Ivona Tubić, članica Karate kluba Volosko, na Europskom prvenstvu u Budimpešti izborila je plasman u borbu za brončanu medlju koja će se održati u subotu. Ivonu u kategoriji do 68 kilograma očekuje borba protiv predstavnice Crne Gore Marine Raković. Naime, Ivona je zaustavljena u četvrtinalu od Austrijanke Buchinger (0:2). Srećom za Ivonu Austrijanka je izborila finale, a hrvatska karatistica je u kroz repasaž i pobjedom nad Engleskinjom Gunn 2:0 izborila već spomenutu borbu za broncu.

Ivana Bebek, članica Ri Croatije, nije bila te sreće i neće braniti brončano odličje u kategoriji do 61 kilogram s posljednje europske smotre. Ivana je izgubila u prvom kolu od Turkinje Erseker 1:2.

Danil Domdjoni zaustavljen je u repasažu do 60 kilograma protiv Nizozemca Berensa 0:5, Marijan Bračić (do 75 kilograma) također je ispao u repasažu izgubivši od Mađara Viraga (1:3). U repasažu je svoj nastup okončala i Damira Bujan (do 55 kilograma) koja je izgubila od Ruskinje Kazove (1:6), dok je Mateja Ratković u repasažu izgubila od Ukrajinke Kriva (1:3).

Ana Marija Čelan (preko 68 kg), Nikola Šoić (do 67 kilograma), Matej Tomazin (do 84 kilograma), Vinko Uršić Glavanović (preko 84 kilograma) i Ivan Ermenc (kate) svoj nastup su  okončali u prvom kolu.