PH u boćanju: Nives Mladenić najbolja u pojedinačnom, Besarta Cocaj u brzinskom izbijanju

Utorak, 28. kolovoza 2012. 09:02 Napisao/la  V. Prokić

U finalu pojedinačnog dijela Nives Mladenić (Kastav) pobijedila je Teu Čančarević (Škola boćanja Čavle) 13:8. U brzinskom izbijanju slavila je Besarta Cocaj (Škola boćanja Čavle) koja je pogodila 29 boća iz 38 izbačaja

Nives Mladenić, boćarica Kastva, osvojila je naslov prvakinje Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično, dok je Besarta Cocaj iz Škole boćanja Čavle najbolja bila na prvenstvu u brzinskom izbijanju. Mladenić je naslov osvojila u konkurenciji 16 boćarica iz Istarske, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske i Zagrebačke županije.

U finalu Mladenić je nadigrala Teu Čančarević (Škola boćanja Čavle) 13:8, a treće je mjesto osvojila Danijela Kolobarić (Špansko) koja je bila bolja od Maje Stipančić (Pašac-Rijeka) 13:3. U polufinalnim dvobojima Čančarević je svladala Stipančić 13:9, dok je Mladenić bila bolja od Kolobarić 13:6.

U konkurenciji pet boćarica u brzinskom izbijanju iz Primorsko-goranske županije i Zagreba najuspješnija je bila Besarta Cocaj koja je pogodila 29 boća iz 38 izbačaja. Iva Vlahek (Špansko) završila je druga sa 28/38, njena klupska kolegica Danijela Kolobarić treća sa 19/37, dok su na četvrtom mjestu Virginia Bajrić (Škola boćanja Čavle) 15/36 i petom mjestu Maja Stipančić (Pašac-Rijeka) 10/33. Prvenstvo je održano u Boćarskom domu Hrastenica na Čavlima u organizaciji Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije.

Prvenstva se nastavljaju 1. i 2. rujna disciplinama bližanje i izbijanje u krug te precizno izbijanje.

najboljebrzinskoNajbolje boćarice u brzinskom izbijanju