Rally Novi Vinodolski 2012: Juraj Šebalj u Mitsubishiju kreće po četvrtu pobjedu

Srijeda, 13. lipnja 2012. 18:58 Napisao/la  Miroslav Krpan

Automobilistička poslastica bit će nastup trostrukog pobjednika rallya Novi Vinodolski  Juraja Šebalja i njegova suvozača Tonija Klinca, od ove sezone članova AKK „Sveta Nedelja“

Tri tjedna poslije europskog izdanja „Croatia rallya“ relijaši ostaju lokacijski u istoj županiji, ali sele istočnije – u staru bazu Novi Vinodolski. „4. Rally Novi Vinodolski 2012.“ održava se 15. i 16. lipnja u organizaciji Automobilističkog saveza Primorsko-goranske županije u  okruženju i pod pokroviteljstvom   Grada Novog Vinodolskog i Općine Vinodolske čiji su čelnici prepoznali ovu sportsku manifestaciju kao izvanredan „proizvod“ kojim se promovira ovo područje, a posebno značajno je to u ljetnom terminu čime se na svojevrstan način najavljuje i otvara nova turistička sezona. Četvrto  ovogodišnje bodovno natjecanje rally sezone Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske i Državnog prvenstva Hrvatske bit će ujedno i bodovno natjecanje  Prvenstva Auto i karting lige Zapad i Prvenstva Primorsko-goranske županije. Organizator je zadovoljan primljenim prijavama – 46 posada iz Hrvatske, Slovenije,  Bosne i Hercegovine, Austrije i Mađarske.

U Auto i karting ligi Zapad sudjeluje 16 posada iz deset klubova – članica Lige.

Servisno parkiralište bit će smješteno u strogom centru na sportskom igralištu nadomak startno-ciljne rampe. Na 20-tak metara od rampe koja je na spoju novljanske šetnice Korza hrvatskih branitelja i Trga Vinodolskog zakona, na Trgu Frankopana bit će tehnički prijam vozila, nadomak sjedišta organizatora što je u gradskom Centru za kulturu. Ukupna duljina rallya je  288,45 km, a na osam brzinaca otpada 78,22 km.

Automobilistička poslastica bit će nastup trostrukog pobjednika rallya Novi Vinodolski  Juraja Šebalja i njegova suvozača Tonija Klinca, od ove sezone članova AKK „Sveta Nedelja“ u vrhunski pripremljenom „Mitsubishi Lanceru EVO IX“, kojem će račune pokušati pomrsiti Mađar Janosz Szilagyi sa hrvatskom licencom (AK Delta Sport Zagreb) u identičnom automobilu. Za sam vrh, ali i pobjedu klase 5 ( grupa S,...) borit će se nekadašnji višestruki državni prvak Nenad Lončarić sa suvozačem Tomislavom Pazmanom (AKK Sveta Nedelja) u Subaru Imprezi STI. Mnogo se očekuje i od domaćina, vozača koji je inicirao pokretanje Novljanskog rallya Bribirca Marinka Stanića ( MRC Sport Rijeka) koji će prvi puta na suvozačko sjedište „Honda Civic TypeR“ sjesti svoju kćerku Jelenu.

Verifikacija posada je u četvrtak,14. lipnja od 18 do 20 sati, ali i u petak od 9 do 13 sati kada se istovremeno odvija i tehnički prijam automobila. Shakedown se vozi od 15 do 17 sati (prometnica od mjesta Jergovo do table Bribir cca 2,5 km), a start prvog vozila uslijedit će u 18,01 sati. Posade potom očekuju dva identična brzinska ispita „Bribir“ ( 2,54 km) sa startom u 18,24 i 19,37. sati.

Subotnji program kreće iz „noćnog“ parka u 10,01 sati, a potom slijedi šest brzinaca na dvije lokacije: Grižane (9,48 km) sa startom u 10,44 sati, 13,15 i 15,46 sati, te Lukovo (14,90 km) sa startom u 11,17 sati, 13,48 i 16,19 sati. Cilj je u 18,15 sati.