ODGODA NA ODGODU

Liverić: Odbojaško prvenstvo je neregularno

Srijeda, 21. ožujka 2012. 11:15 Napisao  Marko Babić

Ovo je zafrkancija svih nas koji smo odigrali zaostale utakmice,  kaže Liverić

Riječani polako privode prvi dio kraju i iščekuju doigravanje za prvaka, a u iduće dvije utakmice pokušat će dohvatiti treće mjesto. Sisak im trenutno na toj poziciji bježi jedan bod.

- Na gostovanje idemo značajno oslabljeni. Luka Lasić je slomio ruku i najvjerojatnije će izbivati do kraja sezone. Mario Krmpotić ne ide zbog posla, Dean Cibić zbog fakulteta. Unatoč tome idemo na pobjedu, želimo pokušati dohvatiti to treće mjesto. Na gostovanje ćemo ići s osam igrača, mala, ali odabrana skupina, ustvrdio je Velimir Liverić, trener Rijeke.

Pitanje pozicije na ljestvici na kraju sezone zapravo je pitanje protivnika u prvom kolu doigravanja za prvaka. Riječani tu zapravo i ne mogu nešto kalkulirati jer pitanje je uopće tko će na kraju biti prvi s obzirom da Rovinj i Mursa imaju isti broj bodova na čelu tablice i još im predstoji međusobni ogled.

- Nama to stvarno nije bitno. Ako će te dvije ekipe ostati u sastavima u kojima sada igraju, onda je Rovinj nešto kvalitetniji od Murse, ustvrdio je Liverić.

Jedno od glavnih rasprava proteklih dana bila je činjenica da će Rovinj i Mursa svoju zaostalu utakmicu od  4. veljače odnosno 16. kola odigrati tek u nedjelju 25. ožujka nakon što se odigraju sve ostale utakmice u prvenstvu.

- U pravilnicima stoji da bi se zaostalo ili odgođeno kolo trebalo odigrati prije idućeg kola prema rasporedu. Mi smo bili za to da se zaostale utakmice odmah odigraju kroz tjedan nakon što je kolo odgođeno. Kada to već nije bilo moguće ti susreti su pomalo odrađivani jer se nije moglo sve odmah, ali nitko nije odgodio svoju utakmicu za čak devet kola. Naravno,  ako ćemo gledati propozicije, onda je prvenstvo neregularno, no to je prije svega zafrkancija svih nas ostalih koji smo obavili svoje obveze i zaostale utakmice, zaključio je Velimir Liverić.