Branković: Rekao sam dečkima da ne želim mijenjati smjenu na poslu zbog treće utakmice

Četvrtak, 29. ožujka 2012. 14:19 Napisao  Marko Babić

Treba igrati opušteno, ne može biti sve savršeno, to moramo shvatiti i mi i trener Liverić i ne treba oko svake pogreške dizati tenzije. Dečkima je sada najpotrebnija podrška, rekao je tehničar Rijeke

Odbojkaši Rijeke u petak od 19 sati u Dvorani mladosti dočekuju Rovinj u drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske. Riječani su sve pomalo iznenadili kada su u utorak u prvoj utakmici svladali Rovinj na gostovanju i tako si otvorili mogućnost da drugom pobjedom na domaćem terenu viziraju polufinale.

- Da budem iskren, ni ja nisam očekivao da ćemo ovako lako pobijediti u prvoj utakmici, rekao je Dragi Branković, tehničar MOK-a Rijeka.

- Kako smo igrali protiv Rovinja ove sezone i izgubili četiri utakmice mislio sam da će biti dobro ako osvojimo jedan set. Recept je bio jednostavan, dečki su ušli bez straha, mene je isto išlo razigravanje, stalno smo imali napad na jedan blok ili bez bloka. I stariji i mlađi su djelovali kao da igramo protiv neke momčadi koja je zadnja na ljestvici, a ne prva, ustvrdio je Branković.

Zapravo je glavno pitanje što se dogodilo s Rovinjem koji je bio veliki favorit.

- Teško  mi je reći što se točno dogodilo s Rovinjem. Čuo sam nakon utakmice da su bili iscrpljeni jer su u subotu igrali protiv Opatije, a u nedjelju protiv Murse. Pa protiv Murse su mogli igrati s drugom ekipom kada su već bili osvojili prvo mjesto. No, to je njihov problem. Bit će prije da su ušli u utakmicu puni sebe, ipak su nas pobijedili već četiri puta ove sezone, a na kraju je ispala potpuna suportnost, dodao je Dragi Branković.

Recept u uzvratu dakle samo treba ponoviti.

- Rekao sam dečkima da ne želim igrati treću utakmicu. Uopće me ne zanima, u nedjelju radim i ne želim opet mijenjati raspored jer moramo ići na treću utakmicu u Rovinj. Treba igrati opušteno, ne može biti sve savršeno, to moramo shvatiti i mi i trener Liverić i ne treba oko svake pogreške dizati tenzije. Dečkima sada treba dati podršku. Vjerujem da će se skupiti i nešto publike, nakon pobjede u Rovinju zvonili su telefoni i preko Facebooka smo pozvali ljude. Čuli smo da će i gosti imati podršku navijača, pa bi volio da ne ispadne da u Dvorani mladosti imam osjećaj da igram na gostujućem parketu. Rovinj će sigurno biti napaljen, u to uopće nema sumnje, ustvrdio je tehničar Rijeke.

Dragi Branković je više nego zanimljiv sugovornik, s 47 godina na leđima uskočio je na mjesto tehničara iako je trebao samo povremeno pomagati. Kako je i sam rekao njegova je sreća, a velika šteta za ligu da se još uvijek bez problema može nositi sa suparnicima na terenu. Nakon odlaska Vedrana Kršlovića od povremene zamjene postao je standardni i ujedno jedini tehničar.

- Znam da svi sada očekuju idealne lopte nakon dobre predstave u Rovinju, ali ja sam zadnji puta dizao prije trideset godina. Kao tehničar sam dobio poziv u juniorsku reprezentaciju Jugoslavije, a naknadno me je sredinom devedesetih Pero Božić prebacio na mjesto pucača. I na tome sam ostao. Sada je teško očekivati da sve bude savršeno, gdje ću se ja mjeriti s mlađim tehničarima koji cijeli život igraju na toj poziciji, zaključio je Dragi Branković.