Danijel Jurišić, odbojkaš Rijeke: Prva skupina i doigravanje su naš cilj, ne bismo smjeli kiksati

Četvrtak, 24. listopada 2013. 15:52 Napisao  Marko Babić

S Zadrom u subotu će biti najteža utakmica u ovom dijelu. Nisu nam olakšali posao jer stavili su termin u 13 sati, ali vjerujem da ćemo na parketu dokazati da to ne igra nikakvu ulogu, rekao je kapetan MOK-a Rijeka

Odbojkaši Rijeke odlično su krenuli u novu sezonu. Tri prvenstvene pobjede i slavlje nad Varaždinom u Kupu Hrvatske razlog su za optimizam pred nadolazeće izazove. Ekipa koja je već neko vrijeme na okupu polako je stasala i prema dosad viđenom ima kapacitet za povratak u Prvu jakosnu skupinu Prve lige i ujedno plasman u doigravanje.

- Realno gledano kada smo vidjeli popis ekipa na početku sezone, pretpostavljali smo da bismo trebali biti u vrhu u ovoj Drugoj jakosnoj skupini. Protiv većine ekipa nismo igrali, pokazali smo na terenu da možemo, iako i u ovoj skupini ima dobrih momčadi protiv kojih nije lako doći do pobjede, rekao je Danijel Jurišić, kapetan MOK-a Rijeka.

- Cilj je naravno ući u Prvu jakosnu  i ući u doigravanje. Ne smijemo dozvoliti nikakve kikseve ove sezone, pokazali smo lani da možemo igrati i protiv jačih ekipa, rekao je Jurišić.

Derbi prvenstva na rasporedu je u subotu u Zadru koji je poput Rijeke u prva tri kola upisao maksimalan broj bodova.    

- Zadra, uz nas, smatram favoritom ove Druge jakosne skupine. S njima biti najteža utakmica u ovom dijelu. Nisu nam olakšali posao je stavili su termin u 13 sati, ali vjerujem da ćemo na parketu dokazati da to ne igra nikakvu ulogu, rekao je Jurišić.

Rijeka ima dobru priliku za plasman na Final Four Kupa Hrvatske, u četvrtfinalu ih očekuje ogled protiv Siska koji je posljednjeplasirana ekipa u Prvoj jakosnoj skupini s tri poraza. Rijeka je zadnji put na završnom turniru Kupa Kupa igrala 2009. godine kada je završnica igrana u Varaždinu.

- Dobili smo, recimo, najslabijeg protivnika u ždrijebu. Prijašnjih godina smo dobro igrali protiv njih, no tada smo bili u nešto drugačijem sastavu. U zadnje vrijeme nam ne leže i to će sigurno biti teška utakmica, ali nije neizvedivo da odemo na Final Four. Bio bi to veliki uspjeh za nas, zaključio je Danijel Jurišić.