Naglić: Nadam se da će košarka profitirati od Jovanovićevih poteza

Srijeda, 07. ožujka 2012. 17:20 Napisao  Luka Variola

- Sve će biti puno jasnije kada predstavnici HKS-a sjednu s ministrom. Pozdravljam svako uvođenje reda u sport i nadam se da će i košarka od toga profitirati, smatra trener Kvarnera 2010

Burne polemike koje se u zadnje vrijeme događaju u hrvatskoj košarci nisu zaobišle niti redove riječkoga prvoligaša. Iako su sugrađani, trener Kvarnera 2010 Aramis Naglić objašnjava da još uvijek nije točno upoznat s programom novog ministra sporta, znanosti i obrazovanja Željka Jovanovića.

- Nisam upoznat s programom ministra Jovanovića. Postoje neke smjernice koje se tiču promjena u Zakonu o sportu. Uglavnom  su vezane za kontrolu financiranja sporta i mislim da će se na tome najviše raditi. Još uvijek nema nikakvih činjenica i jasnih odluka, objašnjava Naglić.

Jedan od prvih Jovanovićevih poteza bilo je postavljanje proslavljenog košarkaša Petra Skansija za pomoćnika. Dovoljno jasna poruka kako novi ministar misli "češljati" i stanje u krovnoj organizaciji hrvatske košarke.

- To je sve još u nekom začetku. Sve će biti puno jasnije kada predstavnici HKS-a sjednu s ministrom. Mislim da je dobro da se u sport uvede reda, jer u Hrvatskoj se za njega cijelo vrijeme vežu konotacije koje ne zaslužuje. Nadam se da će u svemu tome i košarka na kraju profitirati. Sigurno je da ima dosta stvari koje se mogu promjeniti. Ja se nadam da će svaka odluka biti za dobrobit hrvatske košarke, nastavlja strateg riječkih košarkaša, koji su u 20. kolu A-1 lige bili slobodni. Do kraja osnovnog dijela prvenstva ostala su dva kola. Peto mjesto koje vodi u Ligu za prvaka teško je dostižno.

- Trebali bismo dobiti  Zadra vani i Jolly kući što mislim da je jako teško za očekivati. Ove preostale utakmice ćemo iskoristiti kao pripremu za ono što nas čeka u Ligi za ostanak. U principu ta Liga za prvaka nije bila očekivana na početku godine. Istina je da se u jednom trenutku otvorila mogućnost, ali ako gledamo objektivno mislim da kvalitetom nismo zaslužili da se nađemo u tom društvu. Pred nama je da ostvarimo temeljni cilj, a to je ostanak u ligi što neće biti lak posao jer još uvijek ima dosta posla pred nama. Što se tiče stanja u momčadi, Češković je bolestan od zadnje utakmice, nadam se da bi se mogao priključiti treningu u četvrtak, zaključit će Naglić