ZATVORENA CENTARSKA LINIJA

Jure Škifić novo pojačanje Kvarnera 2010

Srijeda, 22. kolovoza 2012. 16:00 Napisao  Luka Variola

Škifić je najveće ovosezonsko pojačanje. Odličan igrač s iskustvom igranja regionalne lige, kaže Duško Miočić, predsjednik Kvarnera 2010

Zadarski krilni centar Jure Škifić (24) novo je pojačanje Kvarnera 2010. Vodstvo Riječana u dva je dana tako zatvorilo centarsku liniju za nadolazeću sezonu. Nakon Omišanina Radića, Riječani su u svoje redove doveli i 202 centimetara visokog Škifića s kojim je dogovorena jednogodišnja suradnja uz mogućnost produžetka za još jednu sezonu. Škifić je "dijete Zadra" u kojem je započeo košarkašku karijeru. Prošle je godine nastupao za slovenskog regionalnog ligaša Zlatorog u redovima kojeg je prosječno imao 7,8 koševa i nešto manje od 5 skokova po utakmici.

- S Škifićem je sve dogovoreno. On bi u četvrtak ujutro trebao odraditi liječnički pregled nakon čega će staviti potpis na jednogodišnji ugovor. On je definitivno najveće ovosezonsko pojačanje. Odličan igrač s iskustvom igranja regionalne lige. Zasad smo dogovorili jednogodišnju suradnju, ali Jure nam je obećao da ako sve bude u redu tijekom sezone odmah možemo suradnju produžiti za dvije godine, objašnjava predsjednik Kvarnera 2010 Duško Miočić.

Škifić je osim za Zadar i Zlatorog igrao i za Dubrovnik, te za Borik u redovima kojega je bio najbolji igrač. Iako ima isto prezime s dopredsjednikom Kvarnera 2010 Robertom Škifićem, nisu u rodu. Dolaskom Radića i Škifića klub se oprostio od Tea Šimovića, koji će potražiti drugi klupski angažman. 

Je li Škifićevim angažmanom Kvarner 2010 okončao ovogodišnju kupovinu?

- Mi smo klub skromnog budžeta. Sačuvali smo nešto financija, ali nećemo forsirati. No, ako se neka zanimljiva opcija otvori...., zagonetno je zaključio predsjednik riječkih košarkaša.