Aramis Naglić: Liga za ostanak je objektivan cilj

Četvrtak, 23. veljače 2012. 10:56 Napisao  Luka Variola

 

 

Nama je Liga prvaka, ajmo reći, neki bonus cijele sezone. Nikako imperativ. Mislim da je nama sasvim objektivan cilj Liga za ostanak o kojoj smo razmišljali i na početku sezone, objašnjava uoči dolaska Alkara trener Kvarnera 2010

 

 

Nakon poraza u Slavonskom Brodu košarkaši Kvarnera 2010 pomalo se okreću Ligi za ostanak. Iako još uvijek nije sve izgubljeno, okršaji sa Cibonom, Zagrebom i Cedevitom nakon novog gostujućeg posrtaja sve su dalje. Pet kola prije kraja osnovnog dijela Svjetlost na petom mjestu ima pobjedu više, bolji međusobni omjer i utakmicu više, budući da su Naglićeve trupe u 20. kolu slobodne. U redovima Riječana ne zamaraju se previše matematikom, na dnevnom redu je samo subotnji ogled s Alkarom na Kozali.

- Nije nam taj poraz u tolikoj mjeri poremetio planove. Nama je Liga prvaka, ajmo reći, neki bonus cijele sezone. Nikako imperativ. Mislim da je nama sasvim objektivan cilj Liga za ostanak o kojoj smo razmišljali i na početku sezone. Naravno da bi voljeli da smo pobijedili, ali Slavonski Brod po tom pitanju nije bila ključna utakmica. Da smo to htijeli trebali smo ranije zaraditi, primjerice na gostovanjima kod Alkara i Splita. Ili recimo kod Borika u gostima gdje smo trebali odigrati bolje, smatra trener riječkih košarkaša Aramis Naglić.

Slavonski izlet ponovo je potvrdio kako riječka momčad posjeduje dva lica. Domaće i gostujuće. Na Kozali je u osam ogleda ostvarila šest pobjeda i samo dva poraza. U gostima pak samo jedno slavlje, ostvareno na prvom gostovanju sezone kod daleko naslabije momčadi lige (Dubrovnik). Ta pobjeda ostvarena je početkom listopada prošle godine. Od tada Riječani na gostovanja praktički idu da "bi malo vidjeli puta".

- Jednostavno mislim da momčad drugačije reagira na domaćem i gostujućem parketu. Zašto je tome tako, mislim da je za neku analizu za kraj sezonu, nastavlja Naglić, koji je i uoči početka sezona govorio kako je ostanak temeljni cilj. U vidu toga susret sa sinjskim Alkarom od vitalne je važnosti. Riječani su u Sinju zaostali samo jedan koš i to je susret (uz Split) zbog kojega je najviše Liga prvaka trenutačno daleko. Subota je prilika za revanš, i osvajanje važnih bodova za što mirnije očuvanje prvoligaškog statusa.

- U potpunosti smo okrenuti Alkaru. To je utakmica koju moramo dobiti. Ne smijem nam se dogoditi nikakav kiks. Alkar je dobra momčad, s nekoliko iskusnih igrača. Prije svega tu mislim na Čurkovića i Župića na unutarnjim pozicijama. Imaju dosta agresivnu, mladu bekovsku liniju. Moramo se dobro pripremiti i dati sve od sebe kako bi osvojili bodove, koji bi nam kupili malo mira. Neovisno o tome dali će nam ti bodovi u končanici značiti nešto za Ligu za prvaka ili pak za ostanak. Surina i Boban imaju temperaturu, ali ja se nadam da će oni biti spremni za subotnji ogled, zaključit će strateg Riječana.


.