Teo Šimović: Želimo dobiti prve tri utakmice i što prije osigurati ostanak

Nedjelja, 25. ožujka 2012. 13:52 Napisao  Luka Variola

- Planirali smo da dobijemo prve tri utakmice Lige za ostanak, tako da što prije osiguramo prvoligaški status, objašnjava prvi centar Riječana

Riječki košarkaši pobjednički su otvorili Ligu za ostanak. Prva stepenica odrađena je bezbolno, budući da Darda na Kozali niti jednog trenutka nije vodila. Jedino što su Baranjci imali bilo je izjednačenje u 18. minuti (32:32).

 - Krenuli smo agresivno i tako usmjerili susret. Obrana je bila dobra, zatvarali smo reket i brzim protokom lopte stvarali otvorene šuteve. Utakmica nam je bila jako važna, pogotovo zato jer smo igrali doma. Rekli smo uoči  početka  Lige  za  ostanak  da  kod  kuće  sve moramo pobjediti i dobro je da smo s Dardom napravili prvi korak prema tome. Dobro je i zbog toga jer smo im nakon subotnjeg slavlja pobjegli za dvije pobjede, objašnava prvi centar Riječana Teo Šimović, koji je u sedmu pobjedu (ako se računa samo Liga za ostanak) ugradio devet koševa za 28 minuta na parketu.

Šimović se na parkete vratio nakon neugodne ozljede skočnoga zgloba zbog koje je propustio dvije zadnje utakmice osnovnog dijela.

 - Imao sam problema sa skočnim zglobom. Ali sada je sve u redu. Doduše nije bila jedna od mojih boljih predstava, ali idemo dalje. Planirali smo da dobijemo prve tri utakmice, tako da što prije osiguramo taj ostanak, zaključit će riječki centar.