Šimović uoči Puntamike: Vrijeme je da napokon riješimo pitanje prvoligaškog ostanka

Petak, 20. travnja 2012. 15:05 Napisao  Luka Variola

Igrat ću i pod injekcijama ako treba.  Ja sam siguran da ćemo dobiti i napokon osigurati prvoligaški ostanak, objašnjava centar Riječana

Košarkaši Kvarnera 2010 u subotu napokon mogu ostvariti ono što su propustili u posljednja tri kola - osigurati prvoligaški ostanak. U goste im u okviru sedmoga kola Lige za ostanak dolazi ekipa Sonika Puntamike. Ogled je svojevrsna matineja bogate košarkaške subote, budući da će nakon Riječana na kozalski parket istrčati i Pleterice.

- Nažalost, odužilo se to. Nismo uspjeli dobiti Dubrovnik u zadnjem domaćem ogledu, propustivši tako priliku da već tada praktički osiguramo ostanak. Na našu sreću u prošlome kolu su nam ostali rezultati išli na ruku. Alkar je slavio u Dubrovniku, Križevci kod Borika, tako da smo u slučaju subotnjeg slavlja 99 posto osigurali prvoligaški status. Ja sam siguran da ćemo dobiti. Uvjeren sam u to stoposto, objašnjava ponajbolji riječki igrač ove sezone Teo Šimović.

Stasiti centar iz Ljubuškog trebao bi biti najjača riječka karika pod kozalskim obručima. Unatoč problemima s ozljedom lakta.

- Lakat me i dalje muči. Osjećam bolove u predjelu lijevoga lakta, ali igrat ću sigurno. Ako treba i pod injekcijama. Pehar i Blajić već duže vrijeme vuku ozljede, ali u zadnja dva dana svi smo na treninzima. Vratio se i Češković nakon problema s ozljedom patele. Nadam se da će svi biti spremni za Borik i da ćemo napokon sa dnevnoga reda maknuti to pitanje ostanka, zaključit će centar Riječana.