Aramis Naglić, trener Kvarnera 2010: Dubrovnik više nije ista ekipa iz prvog dijela sezone

Utorak, 10. travnja 2012. 13:28 Napisao  Luka Variola

- U slučaju slavlja došli na maleni koračić do sačuvanja prvoligaškog statusa. No, neće biti lako jer su se jako pojačali dolaskom Bižace i Petkovića, objašnjava trener riječkih košarkaša 

Riječki košarkaši u srijedu nastavljaju s ispitima na putu ostanka u A-1 ligaškom društvu. Na parketu dvorane Dinko Lukarić od 18 sati dočekuju momčad Dubrovnika. Dubrovčani su dugo bili "programirani" za ispadanje iz lige, no slavljem nad Puntamikom u posljednjem kolu nakon dugo vremena pobjegli su sa samoga dna tablice.

 - Ovo je definitivno jedna od važnijih utakmica za nas. Jako težak ispit, budući da to više nije ista momčad iz osnovnog dijela lige. Doveli su Bižacu i Petkovića i sada je to potpuno druga ekipa. Njima je svaka utakmica presudna i u gostima moraju tražiti pobjedu. Mi bismo, pak, u slučaju slavlja došli na maleni koračić do sačuvanja prvoligaškog statusa. Imali bismo deset pobjeda, a mislim da matematički treba 11. pobjeda za ostanak u ligi, objašnjava trener riječkih košarkaša Aramis Naglić.

Prvi razigravač Riječana Josip Blajić i dalje ima problema s trbušnim zidom, dok su svi ostali igrači zdravi i spremni da u srazu s Dubrovčanima ostvare četvrtu pobjedu u okviru mini lige. Dubrovčani su u osnovnom dijelu lige bili mušterije za Naglićeve trupe. U Dubrovniku je ostvarena jedina gostujuća pobjeda, dok je na Kozali upisana najveća pobjeda sezone (+34). No, dolazak Bižace i mladog Luke Petkovića promjenio je odnos snaga.

 - Kao što sam rekao, to je potpuno druga momčad. No, nemamo izbora, moramo po dva boda. Blajića i dalje muči taj trbušni zid, ali on će "stisnuti zube". Ostali su svi dobro, zaključuje Naglić.