ARAMIS NAGLIĆ PORUČUJE

Priče o Češkovićevom "tankiranju" su gluposti

Ponedjeljak, 16. travnja 2012. 16:58 Napisao  Luka Variola

Riječ je o nizu nespretnih i glupih okolnosti. Češković se ozlijedio dan prije utakmice, a mi smo izgubili tijesno

Nakon odličnog otvaranja Lige za ostanak Riječani su u zadnja tri kola upisali tri poraza. Novi posrtaj dogodio se na istoku Hrvatske gdje su "kvarneraši" opet pokazali beskrvno lice u gostima, potpisavši bez suvišnog otpora "stečaj" pred "brokerima" iz  Darde.

- Nismo mogli ostvariti ništa više osim poraza budući da gore nismo imali niti Češkovića niti Pehara. Nesreća nikad ne dolazi sama. Češković nam se ozlijedio dan prije Dubrovnika, a on je ovoj ekipi ključan igrač. Ako se ne varam, mislim da osim Dubrovnika, kući niti jednu momčad nismo dobili bez njega. On daje jednu sigurnost, jedan ton našoj igri. Mlađi igrači se tu nisu uspjeli nametnuti i preuzeti više odgovornosti. Nismo imali niti drugu peticu Pehara i u takvoj situaciji jednostavno nismo mogli do bodova, objašnjava strateg Riječana Aramis Naglić.

Riječani su trenutačno na devet pobjeda i sedam poraza. Lijepa zaliha uoči početka mini lige još uvijek garantira kako bi Kvarner 2010 u preostalom dijelu ipak trebao bez suvišnih turbulencija sačuvati prvoligaški status.

- Ne uzbuđujem se previše porazom u Dardi. No, sada nam kući dolazi Borik i to je utakmica koju jednostavno moramo pobjediti kako bi napokon s dnevnoga reda skinuli pitanje ostanka u ligi. Bitno je da uspijemo privesti sezonu kraju u svijetlu svih ovih silnih problema zbog ozljeda. Mislim da smo u slučaju slavlja nad Borikom 99.9 posto osigurali ostanak. Radimo sve da spremimo i Češkovića i Pehara. Peharova ozljeda je malo ozbiljnija, ima rupturu ramenog mišića, nastavlja trener riječkih košarkaša.

Poraz od Dubrovnika imao je i svoje "repove". Naime, dio Uprave zamjerio je najboljem strijelcu Češkovića da je fingirao ozljedu uoči Dubrovnika. Uz to, par je na jednoj od kladionica blokiran sat, dva prije ogleda, sasvim dovoljno da ulica počne pričati.

- To su obične gluposti. Riječ je o nizu nespretnih i glupih okolnosti. Češković se ozlijedio dan prije utakmice, par na kladionici je zatvoren sat i pol prije utakmice i odmah su počele priče. Razne kalkulacije, ali u njima nema ništa. Na kraju krajeva, mi smo tu utakmicu izgubili u dramatičnoj završnici s pola koša. Tko tako nešto može inscenirati svaka mu čast, zaključit će Naglić