KVARNER 2010 PRED GAŠENJEM

Izgleda da je ženama suđeno uništavati košarkaške klubove

Nedjelja, 31. ožujka 2019. 13:15 Napisao/la  Igor Vranić

Sličnosti između Romane Mirašević Kocijan i Viktorije Agejenko, koja je 2017. godine ugasila ŽKK Kvarner, previše su očite da bi bile slučajne

Romana Mirašević Kocijan
Romana Mirašević Kocijan

 

Kvarner 2010 ispao je prve lige pobjedom!

U 22. kolu košarkaši Kvarnera 2010 pobijedili su Universitas rezultatom 92:74 i na kraju sezone službeno postali drugoligaši!

Riječka košarka opet je izgubila nacionalni značaj i doslovno postala trećerazredna regionalna zabava za darovitu klupsku djecu koja će otići u bolje klubove čim dobiju prvu priliku.

Istodobno je Kvarner 2010 službeno izgubio status nositelja kvalitete riječkog sporta, u raspodjeli sredstava za 2019. godinu Kvarner 2010 će ukupno dobiti nula kuna poticaja!

Nažalost, ništa se novo u povijesti riječke košarke ne bi dogodilo da Kvarner u drugu ligu nije odvela prva predsjednica u povijesti kluba.

Romana Mirašević Kocijan u lipnju 2018. godine postala je predsjednica Kvarnera 2010 na svekoliko iznenađenje svih dionika iz riječkog košarkaškog miljea.

- Nisam iz sportskih klubova, ali kao majka dvoje djece znam koliko je sport važan. Bilo bi mi žao da Kvarner nestane, mislim da klub ima veliki potencijal. Svjesna sam situacije, imam uvid u stanje i znam u što ulazim. Veliki sam optimist, nadam se da ćemo uspjeti. Do sada nisam imala jače veze s Rijekom, vezana sam za Crikvenicu i Dramalj, ali sve je danas u Hrvatskoj postalo blizu... Nastojat ću u Rijeci boraviti što više mogu, obim posla u zadnjih godinu dana se smanjio, imam dovoljno vremena posvetiti se klubu, predstavila se Mirašević Kocijan u kratkom razgovoru za SportCom.

Predsjednica Kvarnera 2010 je poduzetnica koja ne živi u Rijeci, o riječkoj košarci ništa nije znala na početku sezone koja je upravo završila.

Na kraju sezone svima je sve jasno!

Kvarner 2010 ne da nije osigurao ostanak u prvoj ligi, nego nije osigurao ni opstanak u uredu za opću upravu!

Klub je opterećen dugovima zbog kojih bi opet mogao završiti u stečaju, prema neslužbenim informacijama dugovi iznose oko 800.000 kuna!

Vjerovnici su pretežito bivši igrači, trener i HKS, nije baš kratak popis fizičkih i pravnih osoba koje bi sutra mogle blokirati klupski račun da mogu naplatiti dugove.

Kalkuliraju sudbinom kluba samo zato jer znaju da ne mogu naplatiti dugove!

Najveći dugovi nastali su prije početka sezone 2018/19, ali odgovornost za eventualnu propast kluba ne snose vjerovnici nego predsjednica.

To prije što je Kvarner 2010 tijekom kalendarske 2018. godine iz gradskog proračuna dobio čak 800.000 kuna! Više nego HNK Rijeka!

Unatoč tome bez financijske pomoći RSS-a ove sezone Kvarner 2010 ispao bi iz lige prije zadnjeg kola.

Predsjednica Kvarnera 2010 nije osigurala dovoljno novaca ni za natjecanje, a kamo li za vraćanje dugova.

Izgleda da je ženama suđeno uništavati gradske košarkaške klubove.

Sličnosti između Romane Mirašević Kocijan i Viktorije Agejenko, koja je 2017. godine ugasila ŽKK Kvarner, previše su očite da bi bile slučajne.