Kvarner 2010 gostuje kod Darde, Surina ne odustaje od Lige za prvaka

Petak, 02. ožujka 2012. 14:57 Napisao  Luka Variola

- Ne ovisimo više sami o sebi, ali i dalje želimo Ligu za prvaka. Idemo po pobjedu, nema druge, najavljuje uoči subotnjeg gostovanja u Baranji (19 sati) riječki branič

Košarkaši Kvarnera 2010 krenuli su dan ranije na pretposljednje gostovanje osnovnog dijela sezone u Dardi. U ranim popodnevnim satima petka ušli su u autobus i uputili se na krajnji istok "Lijepe naše". Protivnik je momčad VROS Darda, koja je u osmom kolu pala na Kozali (89:83). Utakmica je na rasporedu u  subotu 19 sati.

- Dalek je put do gore, pa smo se odlučili krenuti ranije. Odradit ćemo i jedan trening, kako bi se što bolje pripremili za taj ogled. Uvijek idemo na pobjedu, igrali doma ili vani. Iza nas je dobro odrađeni tjedan. Posljednja dva dana smo bili kompletni, nakon problema sa zdravljem se vratilo nekoliko dečki i spremni smo dati sve od sebe kako bi ostvarili važnu pobjedu, objašnjava riječki branič Josip Surina, koji je i sam među rekovalescentima.

U redovima Baranjaca "kruh zarađuje" i riječki branič Rudi Jugo, koji će imati priliku vidjeti svoje prošlogodišnje suigrače.

- Dobro smo ih "snimili". Na zadnjim treninzima smo gledali kazete s njihovim utakmicama i mislim da smo dobro upoznati s njihovom igrom. Rudi Jugo je gore i na njega ćemo morati obratiti posebnu pozornost. Neće imati popusta, ha, ha, nastavlja Surina.

Četiri kola prije kraja Riječani drže peto mjesto, posljednje koje vodi "u raj" (Ligu za prvaka). Šestoplasirana Svjetlost ima utakmicu manje i bolji međusobni omjer s pulenima Aramisa Naglića. Iako im matematkia ne ide na ruku, "kvarneraši" nisu digli ruke od druženja s Cibonom i ostalim regionalnim ligašima.

- Nismo odustali od Lige za prvaka, ali ne ovisimo više sami o sebi. No, bilo kako bilo u Dardu idemo po pobjedu. Ako ostanemo bez Lige za prvaka opet će nam trebati ti bodovi u Ligi za ostanak, zaključit će riječki branič.