Josip Surina: Rudolf Jugo podignuo je Križevčane, a nama je presudila slaba šuterska večer

Četvrtak, 05. travnja 2012. 10:08 Napisao  Luka Variola

- Presudila nam je slabija šuterska večer. Njih je Jugo digao i oni su to znali iskoristiti. Okrećemo su Dubrovniku i tu ćemo tražiti pobjedu s kojom možemo  puno toga riješiti, objašnjava riječki šuter

Svakoj seriji dođe kraj, pa tako i pobjedama Kvarnera 2010 u Ligi za ostanak. Nakon tri uvodna slavlja riječki se brod "nasukao" u Križevcima. Riječanima je presudio njihov bivši strateg Rudi Jugo, koji se na klupu Međimuraca vratio prije nešto manje od dva mjeseca. Pobjeda Križevčana niti u jednom trenutku nije došla pod znak pitanja, budući da su Naglićevi puleni imali samo jedno vodstvo i to u uvodnim minutama susreta.

- Išli smo na pobjedu, pogotovo zato jer smo bili u dobrom ritmu nakon tri pobjede. Nažalost, nismo uspjeli. Najviše zato jer nismo imali lošu šutersku večer. Oni su se dobro posložili, Jugo ih je dosta podigao i znali su iskoristi našu slabiju večer. Cijelu utakmicu su vodili, mi smo se u nastavku malo približili na sedam, osam poena, ali za preokret nismo imali snage, objašnjava branič Riječana Jospi Surina, koji se s tri koša uklopio u riječko sivilo.

Osim Češkovića (24) i Cinca (15) ostatak ekipe Kvarnera 2010 nije bio visini zadatka. Unatoč porazu riječke akcije u borbi za ostanak i dalje odlično kotiraju. Riječani su i dalje vodeća momčad mini lige sa devet pobjeda i pet poraza. U sljedećem kolu početkom sljedećeg tjedna na Kozali dočekuju Dubrovnik i u slučaju pobjede došli bi na mali korak od sačuvanja A-1 ligaškog statusa.

- Sada se moramo okrenuti utakmici s Dubrovnikom. Ako njih dobijemo doći ćemo na deset pobjeda i tada bi praktički bili sigurno unutra. Neće biti lako jer su se i oni pojačali. Stigao im je Bižaca, koji je odličan igrač. Naša je obaveza da idemo na prvo mjesto u toj ligi. Nikako ne smijemo kalkulirati. Misllim da imamo dobru ekipu i moramo napraviti sve što je u našoj moći da što bezbolnije osiguramo ostanak, zaključit će Surina.