Naglić: Napravili smo dobar posao, a bili smo glavni kandidati za ispadanje

Četvrtak, 15. ožujka 2012. 16:53 Napisao  Luka Variola

 - Postoji žal za Ligom za prvaka, ali objektivno trebalo nam je više kvalitete i više karaktera. Trebalo je nešto dobiti i na strani, a mi u tome nismo uspjeli, smatra trener riječkih košarkaša

Riječki košarkaši u četvrtak su saznali raspored odigravanja Lige za ostanak, koja kreće 24. ožujka. Kvarneraši na otvaranju mini lige kod kuće dočekuju momčad VROS Darde. Potom slijedi gostovanje kod Sonika Puntamike (27. ožujka) i domaćinstvo s Alkarom (31. ožujka).

- Drago mi je da prvu utakmicu igramo kod kuće. Darda je ekipa koju izrazito respektiram, vrlo žilava momčad i morat ćemo ih maksimalno ozbiljno shvatiti ako mislimo krenuti pobjedom, objašnjava trener riječkih košarkaša Aramis Naglić.

Riječani u borbu za prvoligaški život kreću s lijepim kapitalom, budući da su uz Alkar jedina ekipa sa šest pobjeda na svojem kontu. Cilj je biti među četiri najbolje momčadi, budući da posljednja momčad ispada direktno u A-2 ligu, dok pretposljednja igra kvalifikacije zajedno s pet prvaka regionalnih A-2 liga.

- Očekujem tešku ligu za ostanak, ekipe su vrlo izjednačene i svaki kiks može ugroziti prvoligaški status. Imamo jedan mali kapital, ali to ne smijemo niti gledati već moramo u svaku utakmicu ići po pobjedu. Pogotovo kod kuće. U suprotnome bi nam se to moglo osvetiti, smatra Naglić..

{jb_blackbox-right}Žestok ritam Lige za ostank
Liga za ostanak igra se  u ritmu  utorak-subota, pa će Riječani u mjesec i pol dana odigrati čak deset susreta. Natjecateljsku pauzu do otvaranja sa Dardom stručni će stožer popuniti ogledom zatvorenog tipa s A-2 ligašem Dubravom u ponedjeljak

- Meni se osobno sviđa takav ritam. Mislim da će se tu pokazati fizička spremnost pojedinaca i momčadi. Kada se već igra za tako nešto važno, bolje je da se ne gubi fokus. Mislim da ćemo biti pravi. Rekovalescenti Šimović i Češković će u sljedećih desetak dana sigurno dosegnuti svoj optimum, kaže Naglić.{/jb_blackbox-right}

Momčad Kvarnera 2010 je   četiri kola prije kraja još bila u igri za ulazak u Ligu za prvaka. No, samo jedna gostujuća pobjeda (na samom početku sezone) jednostavno je bila premali kapital za nešto više od borbe za ostanak. U Ligu za prvaka je pak ušao jedan Zabok, koji ima dosta jeftiniju momčad od Riječana.

- Ne bih rekao da su jeftiniji. Tamo su Tomas i Lež, koji su igrači s dobrim primanjima, u rangu našeg Češkovića. Njihova je privilegija što su blizu Zagreba pa su nekoliko igrača dobili na posudbu i to im je pojeftinilo kadar. Ali mislim da njihov igrački kadar nije slabiji od našeg. Postoji žal za Ligom za prvaka, ali objektivno trebalo nam je više kvalitete i više karaktera za Ligu za prvaka. Trebalo je nešto dobiti na strani, a mi u tome nismo uspjeli. No, s obzirom kako smo izgledali na početku prvenstva, i da smo smatrani najvećim kandidatima za ispadanje, mislim da smo napravili dobar posao. Naravno, sad to treba potvrditi u ovoj Ligi za ostanak, zaključit će strateg Kvarnera 2010.