KVARNER 2010 SLAŽE MOMČAD

Anzulović: Moja želja je da dovedemo još dva centra

Petak, 17. kolovoza 2012. 10:57 Napisao  Luka Variola

Nije bitno tko započne utakmicu, već tko završi utakmicu, kaže trener Vladimir Anzulović

Košarkaši Kvarnera 2010 ranije su od ostatka A-1 ligaša krenuli s pripremama za novu sezonu. Razlog je mladost ekipe, koja je jedna od najmlađih u A-1 ligaškom društvu. Od tog prosjeka ne odudara niti trener Riječana Vladimir Anzulović, kojemu je vođenje Kvarnera 2010 prvi samostalni trenerski posao.

- Evo već smo u pogonu deseteka dana. Malo smo ranije startali iz razloga što smo malo mlađa ekipa. Ne poznaju dečki ni mene baš dobro, a niti ja njih, tako da smo omaj prvi tjedan zamislili da bude kao uvodni. Početkom ovoga tjedna smo baš počeli s pripremama onako kako treba, objašnjava strateg Kvarnera 2010, Vladimir Anzulović, koji trenutačno na treninzima može računati na desetak igrača.

Od novih lica tu su perspektivni crikvenički razigravač Mauro Veljačić i prvo veliko pojačanja Slovenac Bojan Krivec. Redove Riječana napustili su Blajić, Češković i Lipovščak, dok je još uvijek nepoznata budućnost najboljeg skakača Tea Šimovića, koji je u pregovorima s vodstvom kluba oko produženja ugovora.

- Krivec je s nama i pomalo se privikava na novo okruženje. Ja sam već od prije dobro upoznat s njegovim kvalitetama. Mislim da je ovo prilika za njega. I on je sam htio jedan iskorak, budući da mu je Kvarner 2010 prilika da prvi puta bude prvi play. U karijeri je većinom bio back-up razigravač. On se naravno treba izboriti za ulogu prvoga playa. No te podjele su nevažne. Nije bitno tko započne utakmicu, već tko završi utakmicu, nastavlja strateg Riječana.

Stipčić je jako zanimljiv 
Kircu Veljačiću mogao bi se pridružiti i njegov prošlogodišnji suigrač Dino Stipčić, koji je trenutačno na probi u redovima riječkog prvoliogaša.
- On s nama trenira i u ozbiljnom je krugu kandidata za prvu ekipu. Njegov angažman ovisit će i o eventualnom angažmanu drugih igrača, objašnjava strateg Riječana.

Pred Riječanima je još slaganje ostatka igračkog kadra. Centarska linija je najveći problem, tu će trebati vjerojatno dva nova imena. Što se tiče braničke linije puno će toga ovisiti od Mattea Juričića od koje se ove sezone očekuje dodatni iskorak.

- On je u jednakom statusu s Krivecom. Njegova je vrlina što može igrati i na poziciji dvojke. Nadam se da će se i on trgnuti, jer u sebi ima potencijal za bolje partije. Što se tiče centara ja bih volio da dovedemo dva imena. To su moje želje za koje se nadam da će uskoro dobiti konkretnije obrese, zaključit će trener Kvarneraša, koji će sljedećeg tjedna odigrati prvu pripremnu utakmicu s nekim od A-2 ligaša s riječkog područja, dok je prva veća provjera na rasporedu 3. rujna u Poreču, a protivnik će biti jedan od ruskih prvoligaša.