Zoran Škerjanc: Postoje šanse ako dobijemo Dugopolje! Zašto se predati dok postoji šansa?!

Četvrtak, 12. svibnja 2022. 20:05 Napisao  I. V.

Mislim da će Hajduk biti opasan u finalu kupa, njima je ta utakmica najvažnija ove sezone, kaže bivši igrač Rijeke na klupi Opatije

Zoran Škerjanc
Zoran Škerjanc

Opatija tri kola prije kraja sezone još uvijek ima teoretske šanse sačuvati drugoligaški status:

- Nada umire zadnja, kao što se kaže! Postoje šanse ako dobijemo Dugopolje! Nakon toga doma igramo protiv Dubrave i zadnje kolo igramo protiv Orijenta 1919 na Krimeji. Ako Orijent 1919 dobije Solin, mislim da je siguran za ostanak, kasnije igraju u Zmijavcima i protiv nas. Dosta momčadi s dna ljestvice igraju međusobno ili protiv vodećih momčadi, Rudeša i Varaždina. Vidimo svoju šansu! Zašto se predati dok postoji šansa?! Igrat ćemo pa što bude! Imali smo svojih šansi, suđenje nisam htio komentirati nakon utakmice protiv Sesveta na Kantridi, sve se vidjelo. Zaslužili smo pobjedu, žao mi je da smo cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje. Uspjeli smo izjednačiti i da se igralo još desetak minuta, mislim da bismo dobili utakmicu, kaže trener Opatije Zoran Škerjanc.

Nekadašnji igrač Rijeke igrao je prije 35 godina finale kupa bivše države protiv Hajduka u Beogradu, Hajduk je pobijedio na jedanaesterce (10:9).

Rijeka i Hajduk u finalu kupa igraju na Poljudu 26. svibnja, Hajduk je pobjedom na Rujevici (3:0) u 27. kolu stekao psihološku prednost:

- Rijeka je cijelu sezonu igrala dobro, svi su govorili da Rijeka igra najbolji nogomet u HNL-u, ja i dalje stojim na tome. Sada su podbacili, naletjeli su na Hajduk, koji je više želio pobjedu u toj utakmici, Hajduk ima dva vrhunska napadača, prevaga su bili Livaja i Kalinić. U utakmici Rijeke i Osijeka bila je druga dimenzija, Rijeka je naglašeno dominirala, Osijek nema tako kvalitetne napadače kao Hajduk. Mislim da će Hajduk biti opasan u finalu kupa, njima je ta utakmica najvažnija ove sezone. Mislim da Dinamo neće kiksati u utakmici protiv Šibenika što znači da će Hajduku biti jako važno osvojiti kup. Igra se jedna utakmica, tu se nikada na zna, šanse su pedeset - pedeset, smatra Škerjanc.

Kako Rijeka igra najbolji nogomet ako sezonu izvjesno može završiti na četvrtom mjestu?

- Kada se gleda cijelo prvenstvo, Rijeka je prema kvaliteti igre bila najbolja. Ne znam što se dogodilo, ne zna zašto su tako pali, ne pratim toliko da bih mogao o tome govoriti. Hajduk se dignuo, Rijeci neće biti lako na Poljudu, zaključuje Škerjanc.

Druga HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Varaždin 26 60
2 Rudeš 30 56
3 Inter Zaprešić 6 48
4 Jarun 9 44
5 Dinamo II -6 41
6 Kustošija 3 39
7 Dubrava Tim kabel 1 39
8 Cibalia 1 38
9 Croatia Zmijavci -10 38
10 BSK -11 38
11 Solin -1 37
12 Dugopolje -7 37
13 Orijent 1919 -8 37
14 Osijek II -11 33
15 Sesvete -5 31
16 Opatija -17 25