ZORAN BOGOLIN

Imali smo previše neraspoloženih igrača

Subota, 11. rujna 2021. 11:38 Napisao  I. V.

Tijekom stanke nismo se odmarali nego intezivno radili što bi nam se trebalo vratiti u ritmu srijeda - subota, već od srijede očekujemo fizički pomak, kaže trener Opatije

Zoran Bogolin
Zoran Bogolin

Nogometaši Opatija i BSK-a odigrali su derbi 4. kola bez pogodaka u utakmici koju je obilježio neočekivano spori protok lopte jedne od najboljih momčadi lige, opatijska momčad djelovala je umorno nakon stanke:

- Nama to nije bila stanka nego priprema za nastavak sezone, nismo se odmarali nego intezivno radili što bi nam se trebalo vratiti u ritmu srijeda - subota. Već od srijede očekujemo fizički pomak, iduće subote trebali bismo se još dignuti. Malo smo bili umorni od treninga, vrijeme je također bilo pakleno za igru. Pokušavali smo, oni su igrali s desetoricom igrača iza lopte, teško je to probiti... Imali smo 14 udaraca prema vratima, morali smo uputiti više udaraca s obzirom da su se branili, teško je onoj gužvi stvoriti višak... Nakon desetak početnih minuta kao da se uvukla nervoza, sada ćemo lakšim trenInzima probati doći do svježine, kaže trener Zoran Bogolin.

Previše je ključnih igača zakazalo da bi se mogla probiti postavljena obrana gostiju:

- Bili smo neraspoloženi u napadu, ali problem je bio u sredini. Napadače treba razigrati, bilo je prostora za igru jedan na jedan, gdje je Elvir Maloku trebao raditi razliku, tako smo se dogovorili. Analizirali smo utakmicu, na bokovima Bogolin i Bjelanović nisu dobivali lopte, ne znam zašto se Bilobrk nije nametnuo... Ne treba zaboraviti da nije igrao Klapan, ključni vezni igrač u prve tri utakmice. Osim toga u obranu se od napadača vraćao samo Bogolin, a onda su se vezni igrači više trošili obrani nego inače. Protiv BSK-a smo imali posjed lopte 60 posto, ali što to vijedi ako ne zabiješ gol. Riješavat ćemo taj problem drugačije, vidi se da neki igrači nisu dugo igrali. Rekao bih da smo imali previše neraspoloženih igrača da bismo mogli pobijediti, govori Bogolin.

Opatija nije slučajno odigrala tri neodlučene utakmice, protivnici se ove sezone očito drugačije postavljaju u utakmicama protiv jedne od najkvalitetnijih momčadi u izjednačenoj ligi:

- Izjednačena liga? BSK nije htio igrati, a tehnički su dotjerana momčad. Kako ćeš igrati nogomet ako je protivnik stalno u kaznenom prostoru, pa nemamo mi Messija u momčadi da prođe petoricu igrača i zabije, kaže Bogolin i ističe jedan detalj:

- Bio je čisti kazneni udarac za nas, gledali smo snimku. Njihovog igrača lopta nije pogodila u ruku nego je zamahnuo prema lopti. Ni prvi, ni zadnji put, znakovito će Bogolin.

Opatija u srijedu igra u gostima protiv Dinama II, u skladu s najavama jedino je sigurno da će biti promjena pred vratima:

- Branit će Baždarić! Berković je bio dominantan protiv BSK-a, bio je sjajan, moram priznati da je sačuvao bod, ali ne smije nam se događati da nam protivnici stvore onakvu priliku nakon udarca iz kuta, zaključuje Bogolin.

Druga HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Rudeš 5 11
2 Jarun 5 11
3 Orijent 1919 2 11
4 BSK -1 10
5 Dubrava Tim kabel 4 9
6 Solin 5 8
7 Osijek II 0 8
8 Dugopolje -1 8
9 Croatia Zmijavci -3 8
10 Opatija 2 7
11 Sesvete -3 7
12 Dinamo II 0 6
13 Varaždin -2 6
14 Cibalia -4 5
15 Kustošija -2 4
16 Inter Zaprešić -7 4