Otišli iz Opatije, Borna Bilobrk i Frano Ivančić pronašli nove klubove

Petak, 01. srpnja 2022. 10:15 Napisao  I. V.

Bilobrk se nije dogovorio s Orijentom 1919, pa će 21-godišnji napadač karijeru nastaviti u drugoligašu trener kojega je Jerko Leko

Borna Bilobrk
Borna Bilobrk

Na dugačkoj listi igrača Opatije koji odlaze ovog ljeta, dvojica mladih igrača dokazali su potencijale transferima u klubove višega ranga od nove Druge NL u kojoj će igrati trećeligaš Opatija.

Borna Bilobrk novi je napadač Jaruna, Frano Ivančić iduće sezone igrat će na Krimeji.

Bilobrk je također mogao igrati na Krimeji, nije se dogovorio s Orijentom 1919, pa će 21-godišnji napadač karijeru nastaviti u drugoligašu Jarunu trener kojega je Jerko Leko.

Borna Bilobrk prošao je školu nogometa u Rijeci, kratko je bio u Orijentu 1919 prije nego što je kao 17-godišnjak otišao u Empoli.

U zagrebačkoj regiji igrao je kratko u Maksimiru, otišao je u tadašnjega prvoligaša iz Zaprešića odakle je prije dvije sezone došao u Opatiju.

Kao igrač zaštićenog godišta dosta je igrao, ali u Opatiji nije uhvatio kontinuitet igara, što je od presudne važnosti u formativnim godinama karijere.

Frano Ivančić izdanak je opatijske škole nogometa, prošle sezone nametnuo se zanimljvim mogućnostima, rastao je u formi kroz utakmice, skrenuo je pažnju skauta prvoligaških klubova (Šibenik, Koper...)

Na kraju je s Kantride odlučio preseliti na Krimeju, gdje će 20-godišnji veznjak imati optimalne uvjete za napredak budući da sportska politika riječkog drugoligaša počiva na mladim igračima željnih afirmacije.